140x200 cm matrac (legkissebb standard franciaágy méret) 80 termék

A kínálatunkban lévő legkisebb franciaágy méretet a 140x200 -as matracok képviselik. Valamennyi termékünk elérhető ebben a méretben, de érdemes alaposan meggondolni, hogy a matracválasztás ergonómiai - kényelmi szempontjait is figyelembe véve hosszú távú megoldásként miért ez a méret lesz ideális számunkra.

Ha már rendelkezünk meglévő 140x200 cm-es ágykerettel, nincs mit tenni, alkalmazkodnunk kell annak belső méretéhez, hiszen centire pontosan illeszkednie kell majd mindkét elemnek egymáshoz. Ha viszont üres szobát rendezünk be, külső korlátozó tényezőként a szoba alapterületét kell figyelembe vennünk. Ha megfelelően bepozicionáltuk az ágyunk helyzetét ( figyeljünk, hogy közel 3 négyzetmétert lefed majd a komplett ágykeret matraccal ), mérjük ki, hogy mekkora közlekedő "folyosók" maradnak majd fekhelyünk mellett. Általánosságba kijelenthető, ha 65 - 70 cm elmarad az ágykeret külső elemeitől, már természetesen, kompromisszummentesen megközelíthető lesz álmaink helyszíne, kisebb maradványterek esetében viszont már inkább csak oldalazva lesz körbejárható a 140x200-as fekhelyünk.

A határló falak, ajtók távolsági méretének birtokában gondoljuk át, az elkövetkező években mennyire szeretnénk egyéb kiegészítőkkel ( komód, éjjeliszekrény, ágyneműtartó ) felruházni hálószobánkat, nem-e lesz a most szélesebbnek ( 160 vagy 180 cm ) választott ágykeret útjában ezeknek a funkcionális termékeknek.

Alapvetően kijelenthető, hogy a 140x200-as és 160x200 cm-es méretű matracok között nincs nagy árkülönbözet, hogy átgondolatlanul válasszuk egyik vagy másik méretet a másik kárára. Természetesen mindkettő matracméretnek megvannak a napi szintű és hosszú, évekre kiható előnyei, hátrányai.

Ha egy ember használja a 140x200-as matracot, hatalmas helye lesz kipihenni magát, a vásárlóink többsége egyszemélyes méret esetén megáll a 120x200 cm-es méretnél. Nagyobb súlyú és ezáltal szélesebb, vállasabb felhasználóknál lehet létjogosultsága persze a 140x200 cm-es méretnek, illetve sok hason alvónak szüksége van a béka-módjára történő alváshoz végtagjainak kinyújtásához a nagyobb felszínű matrachoz.

Viszont javarészt két ember szokta használni a 140x200-as méretű matracokat, innentől kezdve pedig - akarva-akaratlan -, de meg kell találnunk a párunkkal a legkisebb közös többszöröst vagy pedig a közös nevezőt, ahogy tetszik. Dupla oldalas ( kis kifli-nagy kifli pozíció ) fekvési típushoz, az oldalfekvés szerelmeseinek kétséget kizárólag még ez a legkisebb franciaágy méret is ideális lehet, viszont a háton-fekvő, vagy háton és hason-fekvő párok esetében viszont valamely végtagunk lelóg majd erről a méretről. A matracok kiválasztásakor nagyon ritkán lehet lehet szakmai szempontok alapján mindkét félnek tökéletes térfelű 140x200-as méretű matracot javasolni, hiszen a súly-, alkat-, alvási pozícióbeli különbséget nagyon nehéz eltüntetni. Nagy - 20 %-ot meghaladó - testsúlykülönbség esetén nincs az a tanácsadói jó szándék és objektivitás, amely mindkét félnek maradéktalanul kielégíti alvási igényeit. Ugyanakkor - bár léteznek -, 2 db 70x200-as méretű matrac inkább csak nyűgöt, gondot jelent, mivel az amúgy sem nagy 140x200-as matracokat tovább bontjuk, a hosszúsági találkozási él a matracok illeszkedésénél további komfortvesztést okoz. Életszerűbb egyben, 140x200-as méretben választani a matracunkat tehát, ha a szoba alapterülete és alvási igényeinkhez közelebb állónak találjuk ezt a méretet.

Magyarországon jellemzően a 140x200-as, 160x200-as és a 180x200-as méretű matracok tartoznak a kétszemélyes franciaágy kategóriába. Ha megtaláltuk az ideális szélességi méretet, a standard 200 cm-es hosszúsági mérethez képest a kínálatunkban szereplő szinte bármelyik matracból el tudjuk készíteni a rövidebb, 190 cm-es, vagy akár a 210 - esetleg 220 cm-es hosszúságú matracméretet is.

db


Legnézetteb bejegyzések

Gyártók

Matrac Ász Facebook oldalunk
Termék sikeresen hozzáadva a termékösszehasonlításhoz!