Az ágyneműtartós ágyak töretlenül népszerűek hazánkban. Kisebb méretű hálószobákban célszerű az ágykeret alatt található holteret kihasználni. A praktikus tároló funkció nemcsak az ágynemű, de az egyéb ritkábban használatos holmik tárolására is kiválóan alkalmas. A tárolás megoldható kerekeken guruló ágyneműtartó fiókkal, vagy a kerettel egybeépített zárt tárolórekesszel.

Ágyneműtartós ágytípusok

Számos beépített ágyneműtartós ágykeret létezik többféle alapanyagból, a legkülönfélébb variációkban. Előnye a kihúzható fiókkal szemben hogy könnyebb a kezelhetősége és nem igényel plusz helyet a rakodásnál. Ráadásul a zárt rendszernek köszönhetően az ágy belsejében tárolt holmik védve vannak a portól.
- Az ágyneműtartóval szerelt ágyak lehetnek matraccal egybeépített, vagy matractól független konstrukciók.
- Felépítésük lehet földig érő ágyoldalas, vagy önhordó szerkezet.
- A beépített ágyneműtartós ágyaknál leginkább lábvégről nyitható szerkezetekkel találkozhatunk, de bizonyos ágykeret típusok oldalirányban vagy egyszerre két oldalról is nyithatók.

Az önhordó szerkezetű ágykereteknél a váz tartja meg az ágyneműtartó alját, ami pár centire a padló felett helyezkedik el. Ez bizonyos esetekben kifejezetten előnyös, mivel az ágyneműtartó belsejét könnyebben átjárja a levegő. Így kevésbé alakulhat ki penészesedés, ami általában a nagyon ritkán felnyitott ágyneműtartós ágyaknál elő szokott fordulni.

A teljesen földig érő ágyoldallal ellátott kereteknél a tartó a padlón támaszkodik, így teherbírása és persze a tárolókapacitása is nagyobb. Viszont célszerű bizonyos időközönként felnyitni hogy kiszellőzzön.

Matraccal egybeépített emelőkeretes ágyak (egybematracos)

A 80-90-es évekre leginkább jellemző kárpitos vagy szövet ágykeretek tartoznak ide, melyeknél a matracfelület egybe van dolgozva az emelőszerkezet keretével. Általában hagyományos rugók és szivacs kombinációja található a szövet alatt. Kedvezőbb árú modelleknél a belsőrész szimplán csak 10-15cm vastag szivacs szokott lenni. Manapság inkább nagyáruházakban illetve kifejezetten erre szakosodott üzletekben találkozhatunk ilyen ágykeretekkel nagyobb menyiségben.

Előnyei:

 • A kedvező ár illetve, számos stílus és szövetválaszték.
 • Az emelőszerkezet felnyitását vagy lecsukást követően a matracot nem kell igazgatni, mivel fixen rögzítve van a szövettel.
 • Gyárilag a matrac + emelőszerkezet súlyának megfelelő erősségű rugókkal látják el a kényelmes használat érdekében.

Hátrányai:

 • Általában hagyományos rugózattal ellátott, ergonómiailag nem a legmegfelelőbb alátámasztást nyújtó fekvőfelülettel rendelkeznek.
  A felső párnázóréteg legtöbbször sima szivacs. (Tisztelet a kivételnek.)
 • A fekvőfelület előre meghatározott tulajdonságokkal bír, vagyis nem variálható.
  A legtöbb esetben nincs lehetőség az egyéni igényeknek megfelelő komfortot kiválasztani.
 • A matrac elhasználódása esetén általában nincs lehetőség gyárilag kicserélni a fekvőfelületet.
  Ilyenkor kárpitos szakembert kell hívni, aki felújítja az elhasználódott elemeket.
  Egy jó szakembert nehéz kiszűrni a hirdetésekben található kóklerek sokaságából. (saját tapasztalat)
  ...Érdemes több helyről is árajánlatot kérni az ágy felújításra.
 • Kiárusítás!

  Kiállított Cherry ágyneműtartós ágyak bükkfából. Gázrugós emelőszerkezettel könnyedén felnyitható, illetve lecsukható. Kifutó termék!Kiállítási darabok 25-30-35% kedvezménnyel elvihetők!(Részletek a termékleírásban)

  195 825 Ft‎ 261 100 Ft‎ -25%
 • Minőségi ágykeret tömör bükkfából készül elérhető áron. Lábvégről nyitható, gázrugós emelőszerkezettel. Az ágyrács típusa kiválasztható. Csendes és biztonságos használat. Kellően tágas ágyneműtartórész.

  144 200 Ft‎
 • Ciprus rendkívül masszív, minőségi beépített ágyneműtartós bükk ágykeret gázrugós emelőszerkezettel. Ívelt fejtámla teli lap betéttel. Rendelhető beépített ágyneműtartó nélkül is.

  313 405 Ft‎ 329 900 Ft‎ -5%
 • A Ben ágykeret beépített ágyneműtartós változata ideális kisebb szobákban ahol az elhúzható ágyneműtartónak nincs elég hely. Zárt rendszerének köszönhetően a por nem jut be a benne tárolt ágyneműnkhöz.

  134 800 Ft‎

Matractól független emelőkerettel ellátott ágyak (külön matracos)

Az utóbbi évtizedben egyre nagyobb az igény matractól független emelőszerkezettel rendelkező ágykeretek iránt. Ez a rendkívül széles matracválasztéknak, a modern életvitelre jelező gerincbántalmaknak, és az egyre tudatosabb vásárlóknak köszönhető. Leginkább tömör fából készülnek, de bőr illetve szövet ágyak is megtalálhatók a piacon.

Előnyei:

 • Egyedi igényeknek megfelelő a matracok használata. Személyre szabott keménységű, típusú, viselkedésű matracok.
 • A matracok könnyebb cserélhetősége, variálhatósága. Akár két különböző tulajdonságú matrac használata egy azon ágykeretben.
 • Lehetőség van az ágykeret rácsozatának kiválasztására attól függően milyen matracot szeretnénk bele tenni. (pl. rugalmas ágyrács, merev bordázat)
 • Bizonyos esetekben lehetőség van plusz funkciók beépítésére is, mint például fej és lábrész megemelése. Hasznos lehet reflux vagy visszérproblémák esetén, illetve a vérkeringés fokozásánál.

Hátrányai:

 • Leginkább a magasabb ár az un. egybe-matracos ágyakhoz képest.
 • Esetenként bonyolultabb az összeszerelése.
 • Néha előfordul, hogy a matracot bele kell igazgatni az ágykeretbe az emelőszerkezet lecsukása után, mivel nincs fixen rögzítve a szerkezethez. Erre már léteznek különféle megoldások.
 • Mivel a legtöbb esetben lapra szerelt állapotban kerülnek kiszállításra, ha nem hozzáértő személy szereli össze, a későbbiekben problémák adódhatnak a működést illetően.

Ágyneműtartós ágy: Rugó vagy gázrugó?

Gázrugós vasalat

A gázrugók működése csendesebb, precízebb, és nem csípik be az ágyneműt sem. Az ágyneműtartós ágyakban használatos gázrugók erőssége 600 és 1400 newtonméter között mozog. A gázrugók erejét érdemes a matrac súlyához igazítani a kényelmes felnyitás illetve lecsukás végett. Ha túl erős a gázrugó akkor a rácsozat hirtelen felpattanhat ami akár sérülésekhez is vezethet. Ha viszont túl gyenge akkor nehézkes lesz a felnyitás, rosszabb esetben nem marad fent és visszacsuklik a szerkezet súlya miatt. A matracok tömege mérettől, és összetételtől függően eltérő. Franciaágynál a nagyjából 50-70kg súlyú matracokhoz (pl. Biomatracok, rugós matracok) 1000-1200 newtonméteres gázrugókat építenek be. Kisebb tömegű habmatracoknál, memory matracoknál már 800 newtonméteres is elegendő szokott lenni.

Hagyományos húzórugó

A 90-es évek közepéig szinte minden kárpitos ágyneműtartós ágyat ilyen rugóval láttak el. Manapság háttérbe szorult a használata. Inkább kedvezőbb ára miatt alkalmazzák napjainkban. A gázrugóval emelhető ágyakhoz képest általában magasabbra lehet felnyitni, viszont zajosabb a működése.

 • Márk ágykeretünk ágyneműtartós változata, mely gázrugós emelőszerkezettel könnyedén erőlködés nélkül nyitható illetve csukható. Kétféle rácsozattal rendelhető. Rugalmas ráccsal, illetve fix merev bordázattal. A feltüntetett árak merev fix bordázatra vonatkoznak!

  172 300 Ft‎
 • Lisszabon minőségi beépített ágyneműtartós tölgy ágykeret, gázrugós emelőszerkezettel. Válogatott tölgy fából készült masszív ágykeret.

  338 310 Ft‎ 375 900 Ft‎ -10%

Ágyneműtartó fiók

Általában műanyag kerekeken guruló, ritkább esetben síneken futó kivitelezéssel találkozhatunk. Az ágyneműtartós fiókok ára érezhetően kedvezőbb a beépített ágyneműtartós megoldáshoz képest. (még 2 darab vásárlása esetén is) Viszont a kihúzható fiók nem zárt rendszerű, ezért a belsejében található ágyneműk vagy eszközök hajlamosak lehetnek a porosodásra. A kerekeken guruló ágyneműtartókat két kézzel érdemes mozgatni, mivel nincsenek megvezetve.
Az ágyneműtartó fiókok hosszúságát érdemes még a vásárlás előtt átgondolni, nehogy meglepetés érje az embert. Ha az ágykeret mellet éjjeliszekrény helyezkedik el, vagy más egyéb bútor határolja oldalról, annyival rövidebb fiókot kell legyártani. A fiók kényelmes használatához a rendelkezésre álló helyet is érdemes figyelembe venni. Ahhoz hogy a fiókot kényelmesen ki lehessen húzni és belelehessen pakolni, minimum 40 cm hely kell.

Tekintse meg teljes kínálatunkat!

Miért érdemes nálunk vásárolni?...
- Óriási ágy - matrac választékkal rendelkezünk!
- Egyedi igényeket is teljesítünk! (Egyedi bútor, egyedi méret vagy szín)
- Minőségi ágyakat, matracokat forgalmazunk kedvező áron!
- Szinte bármelyik ágykeretünk rendelhető ágyneműtartós kivitelben!