Vásárlási feltételek

Általános szerződési feltételek
Adatkezelési tájékoztató
Vásárlási tudnivalók
Általános szerződési feltételek
Alapinformációk

A jelen Általános Szerződési Feltételek az Alvásstúdió Kft. (székhelye: 1095 Budapest, Ipar utca 2. A. ép. C. lház. 1.; cégjegyzékszám: 01-09-354047; adószáma: 27324893-2-43; képviseli: Hausel Norbert ügyvezető) és az Alvásstúdió Kft. által nyújtott elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokat igénybe vevő megrendelő, vásárló jogait és kötelezettségeit tartalmazza.

Vásárlónak, vagy megrendelőnek minősül

Az a személy, aki a Webáruház-szolgáltatásait igénybe veszi, azaz az Alvásstúdió Kft. Webáruház internetes felületén regisztráltatja magát és e felületen keresztül árut, szolgáltatást megrendel, vásárol.

Webáruház szerződési feltételek célja

Az Alvásstúdió Kft. a Webáruház szerződési feltételeit azért adta ki, hogy ebben részletesen szabályozza a Webáruház-szolgáltatással és annak igénybevételével kapcsolatos feltételeket, a szolgáltató és a vásárló jogait, kötelezettségeit és egyéb, a Webáruház-szolgáltatással összefüggő lényeges körülményeket. A Webáruház szerződési feltételei az Alvásstúdió Kft. és a vele szerződéses kapcsolatba lépő vásárló között létrejövő jogviszony általános feltételeit tartalmazza. Az itt nem szabályozott kérdéseket illetően a szolgáltató Webáruház tevékenységére vonatkozó mindenkor hatályos magyar jogszabályok és hatósági előírások, valamint a Polgári Törvénykönyvben foglalt rendelkezések külön kikötés nélkül is irányadóak.

A Webáruház szerződési feltételek közzététele

A Webáruház szerződési feltételek vásárló által történő elfogadása a Webáruház-szolgáltatás igénybevételének előfeltétele. A feltételek elfogadásának minősül, ha a vásárló a szolgáltatást igénybe veszi, azaz regisztrálja magát. Amennyiben az utolsó belépés óta eltelt idő alatt a Webáruház szerződési feltételek módosultak, a vásárlót a változásokról következő belépésekor közlemény formájában tájékoztatjuk.

A Webáruház szerződési feltételek hatálya

Az Alvásstúdió Kft. fenntartja a jogot, hogy a Webáruház szerződési feltételeket részben vagy egészben bármikor módosíthatja. A Webáruház szerződési feltételek és annak mindenkori módosítása a közzétételkor lép hatályba. A Webáruház szerződési feltételek mindaddig hatályban maradnak, amíg a Webáruház-szolgáltató a Webáruház-szolgáltatást biztosítja.

Webáruház-szolgáltatás területi hatálya

A Webáruház-szolgáltató által fenntartott adathálózati kezelői felület az adathálózat (internet) sajátosságai miatt mind belföldről, mind külföldről elérhető. Az Alvásstúdió Kft. azonban kizárólag a Magyarország területére címzett megrendeléseket fogad el. A Magyar Köztársaság területén kívüli postai, illetve egyéb címre történő szállítást jelenleg nem tudja teljesíteni. Minden ilyen megrendelés és a regisztráció, annak ellenére, hogy a regisztráció és a rendelés lehetősége ettől függetlenül fennáll, érvénytelennek minősül, és törlésre kerül.

A szerződés tárgyának lényeges tulajdonságai

A vásárolt áruk jellemzőit a konkrét árucikk információs oldalából tudhatja meg részletesen. Az ismertető leírás esetleges pontatlanságáért nem vállalunk felelősséget, a feltüntetett képek helyenként illusztrációk. A termékoldalon található műszaki adatok tájékoztató jellegűek, a hivatalos termékspecifikációért kérjük, látogasson el a termék gyártójának weboldalára vagy lépjen kapcsolatba üzleteinkkel.

A kifizetett előleg a megrendeléstől számított 2. naptól foglalónak minősül. A megrendelő elfogadja, hogy az eladó indokolt esetben - tekintettel az áru egy részének import jellegére, valamint a gyártótól való függésére - a határidőt 30 munkanappal túllépje. Az esetleges késés miatt nem áll módunkban árengedményt adni.

90/200-asnál nagyobb méretnél a matracmag a gyártástechnológiából adódóan ragasztással készülhet. Ez nem minősül sem minőségi, sem garanciális problémának. Az anyagok esetleges elválása reklamációs problémának tekinthető.

A feltüntetett vételár mindig bruttó ár, a feltüntetett árak nem minősülnek közvetlen árajánlattételnek. Az esetleges elírásokból valamint a webáruház technikai működési hibájából vagy üzemzavarból eredő károkért cégünk nem vállal felelősséget.

Több termékcsoportból történő egyidejű vásárlás esetén az egyes termékcsoportokba tartozó árukra vonatkozó szállítási és fizetési feltételek eltérhetnek egymástól. Ezzel, kapcsolatos kérdéssekkel keresse fel munkatársainkat a következő telefonszámokon: 06 1 87 80 877, 06 20 977 25 77

A rendelhető termék méretek lényeges tulajdonságai

Egyedi matrac és ágykeret méretek:

A webáruházunkban látható 100x200, 120x200, 200x200 -as matrac és ágykeret méretek egyedi méretnek számítanak, és kizárólag a vásárlási folyamat megkönnyítésének céljából tüntetjük fel őket. Ilyen méretű termékeket nem tartunk raktáron, csak személyre-szabottan a vásárló egyedi igényeinek megfelelően gyártjuk le. Ezen termékek olyan nem előre gyártott terméknek minősülnek, amelyet a vásárló személy utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítunk elő.

Standard matrac és ágykeret méretek:

Webáruházunkban standard szabvány méretnek minősül a 80x200, 90x200, 140x200, 160x200, 180x200 centiméteres matrac, ágyrács, illetve ekkora fékfőfelülettel rendelkező ágykeret, valamint a 70x200-as méretű fix merev bordázat. Minden más a honlapunkon feltüntetett méret egyedinek minősül!

A webáruházban kiválasztható, kosárba rakható termékméretek nem jelentik a termék készleten létét. A raktárkészleten nem lévő standard és egyedi méretű matracok, ágykeretek webáruházunkban (vagy emailben) történő megrendelése jogilag személyhez kötött! Ezeket termékeket a vásárló személy utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítjuk elő.

A regisztrációhoz, rendeléshez szükséges adatok/feltételek

- Egyedi és érvényes e-mail cím - A felhasználó teljes neve - Élő, és érvényes magyarországi telefonszám - Valós Számlázási illetve szállítási cím, melyekre cégünk a számlát kiállítja illetve kiszállít - Faxszám, amennyiben a megrendelő szeretne bizonyos információkat faxon lekérni az Alvásstúdió Kft.-től.

 

Nagyobb rendelések esetén (szállodák, panziók, intézmények)

Tájékoztatjuk, hogy internetes áruházunkban csak háztartásban használatos mennyiségekre vonatkozó rendeléseket szolgálunk ki! Amennyiben kereskedelmi mennyiségben szeretne termékeket rendelni, kérjük, keresse fel munkatársainkat a következő telefonszámokon: 06 1 87 80 877, 06 20 977 25 77 vagy a következő e-mail címen: info@matracasz.hu!

Fizetési feltételek

A vásárló a megrendelés leadásakor a vásárolt áru és szolgáltatás ellenértékét elektronikus úton (bankkártyával), vagy az Alvásstúdió Kft. bankszámlájára való közvetlen átutalással teljesíti. A vásárló a megrendelés összes tételét egyben átveheti, vagy a teljes megrendelés átvételét megtagadhatja. Amennyiben a rendelés átvételét megrendelő megtagadja, az Alvásstúdió Kft. fenntartja a jogot, hogy a megrendelő regisztrációját megszüntesse, valamint esetlegesen közben leadott rendeléseit érvénytelenítse, egyéni mérlegelés alapján.

Adatvédelmi nyilatkozat

A szolgáltatás igénybevételéhez szükséges regisztráció során az Alvásstúdió Kft. a következő adatokat rögzíti a vásárlókról: A vásárló azonosításához szükséges adatokat: Neve, címe, elérhetőségi telefonszáma és elektronikus levelezési címe, jelszava (egyirányúan elkódolva). A megrendelt áruk kiszállítása érdekében az Alvásstúdió Kft. a következő adatokat bocsátja a szállító, illetve a szállító megbízottja rendelkezésére: Átvevő neve, cég neve (ha megadta), a teljes szállítási cím, a megrendelés összege, megrendelésszám, megrendelő telefonszáma és egyéb elérhetősége.

Megrendelés módosítása, törlése

A 2001 évi CVIII. törvény értelmében a megrendelés leadásakor a megrendelő felé azonnal értesítést küld a webáruház szoftvere a rendelés felvételének tényéről. Ez az értesítés nem minősül szerződésnek! Csupán jelzi önnek, hogy rendelési igényét rendszerünk regisztrálta és továbbította az Alvásstúdió Kft. illetékes munkatársa felé. Amennyiben a megrendelőhöz ez 48 órán belül nem érkezik meg, akkor a megrendelő ajánlattételi kötöttségei megszűnnek. Az Alvásstúdió Kft. a rendelés teljesítésének megkezdéséig megadja a lehetőséget a megrendelőnek rendelése visszavonására elektronikus úton. A rendelés teljesítésének megkezdésekor a megrendelő e-mailben és/vagy telefonon értesítést kap a teljesítés várható időtartamáról, és a teljesítés megkezdésének tényéről, ezután már csak személyesen (az ügyfélszolgálat elérhetőségein) van lehetőség rendelésének visszavonására, melyet a következő irányelvek alapján tud az Alvásstúdió Kft. ügyfélszolgálata elfogadni, vagy visszautasítani:

Átutalással vagy bankkártyával történő fizetés esetén a rendelés visszavonását a készpénzes fizetés szabályai szerint fogadhatja el, avval a kitétellel, hogy az átutalt pénzt a 11/1999. (II. 5.) Korm. rendelet szabályozásai alapján 30 napon belül téríti vissza a megrendelőnek, valamint a banki tranzakciók során keletkezett költségeket ebben az esetben a megrendelőre hárítja.

"személyes áruátvétel" választása esetén, a webáruház értesíti a vásárlót az áru rendelkezésre állásáról. Amennyiben a vevő ezen értesítéstől számított 28 munkanapon belül nem intézkedik az áru átvételéről vagy halasztási igényéről, úgy a rendelést töröljük.

A vásárlástól való elállás joga

Az üzlethelyiségen kívül, vagy távollévők között történő rendelésekre vonatkozó hatályos magyar törvények szerint az átvételtől számított 14 napon belül elállhat a termék megvásárlásától.

Fontos azonban tudnia, hogy ez a jog bizonyos termékeinknél csak akkor érvényesíthető, ha magát a terméket nem bontotta fel. Matracot, párnát, takarót, paplant, matracvédőt higiéniai okokból eredendően használat után nem áll módunkban visszavenni, kicserélni, mivel esetleg vérrel, vizelettel, stb szennyezetten érkezhet vissza ami gészségügyi kockázatot is rejthet.

Továbbá olyan nem előre gyártott (tehát nincs raktáron) standard és egyedi méretű matracok, ágykeretek megrendelése webáruházunkban (vagy emailben) jogilag személyhez kötött! Ezeket termékeket a vásárló személy utasítása alapján vagy kifejezetten az ő kérésére egyedileg állítjuk elő, gyártatjuk le. Az ilyen termékekre természetüktől fogva vagy jellegükből adódóan nem lehet elállási jogot érvényesíteni, így nem áll módunkban visszavenni. (hivatkozva a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 29. § (1) "C", illetve "E" pontjára.)

Az elállási szándékáról kérjük, hogy előre, írásban tájékoztassa cégünket.

Miután elállási jog nyilatkozatot tett, 14 napon belül a terméket vissza kell küldenie a részünkre. A terméket Önnek, a saját költségén (nem utánvéttel vagy portóval) kell visszajuttatnia üzletünkbe bontatlan állapotban, amelynek a kézhezvételétől számított 30 napon belül cégünk visszautalja Önnek a vételárat. A vételár visszafizetése kizárólag banki utalás formájában történik.

Szintén előírás matracok, párnák, takarók, paplanon, egyéb higiéniai termékek esetén, hogy a terméknek bontatlannak kell lennie. Azaz, amennyiben kiderül, hogy Ön a terméket kibontotta - hiába juttatja vissza hozzánk azt - az elállási joggal nem élhet.

Amennyiben a visszahozott áruról kiderül, hogy károsodott vagy szennyeződött, és ez a károsodás a nem rendeltetésszerű használat miatt, illetve a vásárló hibájából következett be (pl. szállítás, tárolás), a fenti rendelet értelmében a termékben okozott értékcsökkenés megtérítését az Alvásstúdió Kft. követelheti a öntől, illetve a visszavétet megtagadhatja. Használt termékeknél az abból fakadó értékcsökkenésért a vásárló felelősséggel tartozik cégünk felé.

Portósan, utánvéttel, vagy egyéb terheléssel feladott csomagokat semmilyen esetben sem áll módunkban átvenni.

Az elállási jogot a "45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet taglalja részletesen

Letölthető "elállási jog nyilatkozat minta" a fogyasztóvédelem honlapján

A távoli felek közti szerződésekkel kapcsolatos kikötések

Jelen feltételekről írásba foglalt szerződés nem születik, azt az Alvásstúdió Kft. nem iktatja. Ez alól kivételt képezhetnek azon ügyfeleink, akikkel a vásárlási tranzakciók zömét nem elektronikus úton bonyolítjuk.

A szerződés megszűnése

A vásárló bármikor kérheti a szerződés megszüntetését, ezt személyazonosságának igazolása után tudomásul vesszük, és a felhasználó bolthasználati lehetőségét törlési igényének beérkezésétől számított 5 munkanapon belül megszüntetjük. Figyelem: Az elállási jog mindkét fél részéről, a hatályos jogszabály szerint történik, személyes és webáruházas rendelés esetén is!

Az Alvásstúdió Kft. fenntartja magának a jogot, hogy a vásárló nem megfelelő viselkedése esetén, valamint ha jogellenesen, megtévesztően használ személyes adatot, vagy bűncselekményt valósít meg, akkor a felhasználási feltételekben biztosított módon a szerződést egyoldalúan felmondja.

Adatai kezelésekor a Személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvénynek megfelelően járunk el.

Akciók, kedvezmények

A Webáruházunkban szereplő akciók egy terméken belül más kedvezményekkel nem összevonhatóak.

Az egészségpénztári kedvezmények kizárólag akción kívüli termékeknél használhatók fel.

Az Alvásstúdió Kft. felelőssége nem terjed ki

A felhasználó hanyagsága által okozott visszaélésekre (pl.: jelszó harmadik személynek történő kiadása), azokért anyagi illetve erkölcsi felelősséget nem vállal. A rendszer által digitálisan rögzített és archivált adatok alapján ítéli meg a vitás helyzeteket, ezek vonatkozó részeit a vásárló kérésére rendelkezésére bocsájtja.

Szellemi tulajdonjogokra vonatkozó rendelkezések

A webáruház nyílt forrású szoftverekre épül, az Alvásstúdió Kft. által létrehozott egyedi módosításokkal és tartalommal kiegészítve.

Az Alvásstúdió Kft. által hozzáadott szellemi tulajdon szerzői jog, illetve védjegy jog védelme alatt áll, és a következőkre terjed ki.:
- A webhelyen szereplő valamennyi szöveges információ, kategória vagy termék leírások,
- Blog vagy szakmai jellegű cikkek,
- A webáruházban közzétett valamennyi képanyag, illusztráció (termék képek, kategória képek, bannerek, stb)
- Webáruház működéséhez szükséges egyedi szoftver megoldások, alkalmazások, audio-video anyagok

A feljebb meghatározott adatok, képanyagok másolásához illetve bármilyen egyéb felhasználásához cégünk nem járul hozzá!

Amennyiben az Alvásstúdió Kft. szellemi tulajdonát képező tartalommal kapcsolatban visszaélést tapasztalunk, cégünk megteszi a szükséges jogi lépéseket!

Az oldal webtárhely szolgáltatójának adatai

Webtárhely szolgáltató: Tárhely.Eu Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
Rövidített név: Tárhely.Eu Kft.
Cégjegyzékszám: 01-09-909968
Adószám: 14571332-2-42
Székhely: 1144 Budapest, Ormánság u 4/A. X. em. 241.
Telephely: 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14. 2. em.
E-mail: support@tarhely.eu
Webhely: https://tarhely.eu

Békéltető testület elérhetőségei

HOGY JUTOK EL SZEMÉLYESEN A BUDAPESTI BÉKÉLTETŐ TESTÜLETHEZ?

56-os villamos Krisztina tér, Dózsa György téri megállók
5, 16, 105, 178-as autóbusz Krisztina tér, Dózsa György téri megállók

1016 Budapest, Krisztina krt. 99. III. em. 310.

A Budapesti Békéltető Testület székhelye:
1016 Budapest, Krisztina krt. 99. III. em. 310.
Levelezési cím: 1253 Budapest, Pf.: 10.
E-mail cím: bekelteto.testulet@bkik.hu
Fax: 06 (1) 488 21 86
Telefon: 06 (1) 488 21 31

További elérhetőségek

  1. Hatóságok (73 KB)
  2. Társadalmi szervezetek (69 KB)
  3. FIN-Net tagok (254 KB)
  4. Európai Fogyasztói Központ (171 KB)
  5. Békéltető testületek elérhetősége (142 KB)

Online megkötött adásvételi vagy szolgáltatási szerződéssel kapcsolatos jogviták rendezése esetén felmerülő kérdésekkel forduljon ide bizalommal:

Magyar Online Vitarendezési Kapcsolattartó Pont

E-mail: onlinevita@bkik.hu

Telefon: +36-1-488-2033

Online vitarendezési platform elérhetősége: http://ec.europa.eu/odr

Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató

1 Az adatkezelési tájékoztató célja

Az Alvásstúdió Kft. (1095 Budapest, Ipar utca 2. A. ép. C. lház. 1.), a továbbiakban, szolgáltató, adatkezelő) mint adatkezelő, magára nézve kötelezőnek ismeri el jelen jogi közlemény tartalmát. Kötelezettséget vállal arra, hogy tevékenységével kapcsolatos minden adatkezelés megfelel a jelen szabályzatban és a hatályos nemzeti jogszabályokban, valamint az Európai Unió jogi aktusaiban meghatározott elvárásoknak.

Az Alvásstúdió Kft. adatkezeléseivel kapcsolatosan felmerülő adatvédelmi irányelvek folyamatosan elérhetők a https://matracasz.hu/matracasz-info/adatvedelem címen.

Az Alvásstúdió Kft. fenntartja magának a jogot, hogy a jelen tájékoztatót bármikor megváltoztassa. Természetesen az esetleges változásokról kellő időben értesíti közönségét. Az adatkezelési tájékoztató módosításai a fenti címen történő közzététellel lépnek hatályba.

Amennyiben kérdése lenne jelen közleményünkhöz kapcsolódóan, kérjük, írja meg nekünk, és illetékes kollégánk megválaszolja kérdését.

Az Alvásstúdió Kft. leendő és jövőbeli ügyfelei és partnerei személyes adatainak védelmében, kiemelten fontosnak tartja ügyfelei információs önrendelkezési jogának tiszteletben tartását. Az Alvásstúdió Kft. a személyes adatokat bizalmasan kezeli, és megtesz minden olyan biztonsági, technikai és szervezési intézkedést, mely az adatok biztonságát garantálja.

Az Alvásstúdió Kft. az alábbiakban ismerteti adatkezelési gyakorlatát.

1.1 Adatkezeléssel kapcsolatos fogalmak

  • „személyes adat”: azonosított vagy azonosítható természetes személyre („érintett”) vonatkozó bármely információ; azonosítható az a természetes személy, aki közvetlen vagy közvetett módon, különösen valamely azonosító, például név, szám, helymeghatározó adat, online azonosító vagy a természetes személy testi, fiziológiai, genetikai, szellemi, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára vonatkozó egy vagy több tényező alapján azonosítható.
  • „adatkezelés”: a személyes adatokon vagy adatállományokon automatizált vagy nem automatizált módon végzett bármely művelet vagy műveletek összessége, így a gyűjtés, rögzítés, rendszerezés, tagolás, tárolás, átalakítás vagy megváltoztatás, lekérdezés, betekintés, felhasználás, közlés továbbítás, terjesztés vagy egyéb módon történő hozzáférhetővé tétel útján, összehangolás vagy összekapcsolás, korlátozás, törlés, illetve megsemmisítés.
  • „az adatkezelés korlátozása”: a tárolt személyes adatok megjelölése jövőbeli kezelésük korlátozása céljából.
  • „adatkezelő”: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely a személyes adatok kezelésének céljait és eszközeit önállóan vagy másokkal együtt meghatározza; ha az adatkezelés céljait és eszközeit az uniós vagy a tagállami jog határozza meg, az adatkezelőt vagy az adatkezelő kijelölésére vonatkozó különös szempontokat az uniós vagy a tagállami jog is meghatározhatja.>
  • „adatfeldolgozó”: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely az adatkezelő nevében személyes adatokat kezel.
  • „harmadik fél”: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely nem azonos az érintettel, az adatkezelővel, az adatfeldolgozóval vagy azokkal a személyekkel, akik az adatkezelő vagy adatfeldolgozó közvetlen irányítása alatt a személyes adatok kezelésére felhatalmazást kaptak.
  • „az érintett hozzájárulása”: az érintett akaratának önkéntes, konkrét és megfelelő tájékoztatáson alapuló és egyértelmű kinyilvánítása, amellyel az érintett nyilatkozat vagy a megerősítést félreérthetetlenül kifejező cselekedet útján jelzi, hogy beleegyezését adja az őt érintő személyes adatok kezeléséhez.
  • „adatvédelmi incidens”: a biztonság olyan sérülése, amely a továbbított, tárolt vagy más módon kezelt személyes adatok véletlen vagy jogellenes megsemmisítését, elvesztését, megváltoztatását, jogosulatlan közlését vagy az azokhoz való jogosulatlan hozzáférést eredményezi.

2 Az adatkezelő adatai

Amennyiben megkeresné Társaságunkat, (1) 720 9552, (20) 232 8242 telefonszámon és info@matracasz.hu emailcímen léphet kapcsolatba az adatkezelővel. Az Alvásstúdió Kft. minden hozzá beérkezett e-mailt a közvetlen személyes adatokkal együtt az adatközléstől számított legfeljebb 2 év elteltével töröl.

Név: Alvásstúdió Kft.

Székhely: 1095 Budapest, Ipar utca 2. A. ép. C. lház. 1.

Cégjegyzékszám: 01-09-354047

A bejegyző bíróság megnevezése: Fővárosi Törvényszék Cégbíróság

Adószám: 27324893-2-43

Telefonszám: (1) 878 0828, (20) 361 6145

E-mail: info@matracasz.hu

2.1 Adatvédelmi tisztviselő

Név: Csörgő Tamás

Telefonszám: (1) 720 9552, (20) 232 8242

Email: info@matracasz.hu

3 A kezelt személyes adatok köre

3.1 Regisztrációs során megadandó személyes adatok

Az Alvásstúdió Kft. a matracasz.hu webáruházban történő regisztrációhoz vagyis a személyes fiók létrehozásához a következő személyes adatokat kéri el.

  • Emailcím
  • Teljes Név
  • Születési dátum (nem kötelező)

A megadott adatok a regisztráció lehetővé tételéhez, illetve a felhasználói fiókba történő biztonságos belépéshez szükségesek.

3.2 Technikai adatok

Az Alvásstúdió Kft. a személyes adatok kezeléséhez a szolgáltatás nyújtása során alkalmazott informatikai eszközöket úgy választja meg és üzemelteti, hogy a kezelt adat:

  • az arra feljogosítottak számára hozzáférhető (rendelkezésre állás);
  • hitelessége és hitelesítése biztosított (adatkezelés hitelessége);
  • változatlansága igazolható (adatintegritás);
  • a jogosulatlan hozzáférés ellen védett (adat bizalmassága) legyen.

Az Alvásstúdió Kft. az adatokat megfelelő intézkedésekkel védi a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés ellen.

Az Alvásstúdió Kft. olyan műszaki, szervezési és szervezeti intézkedésekkel gondoskodik az adatkezelés biztonságának védelméről, amely az adatkezeléssel kapcsolatban jelentkező kockázatoknak megfelelő védelmi szintet nyújt.

Az Alvásstúdió Kft. az adatkezelés során megőrzi

  • a titkosságot: megvédi az információt, hogy csak az férhessen hozzá, aki erre jogosult;
  • a sértetlenséget: megvédi az információnak és a feldolgozás módszerének a pontosságát és teljességét;
  • a rendelkezésre állást: gondoskodik arról, hogy amikor a jogosult használónak szüksége van rá, valóban hozzá tudjon férni a kívánt információhoz, és rendelkezésre álljanak az ezzel kapcsolatos eszközök.

3.3 Cookie-k (Sütik)

3.3.1 A sütik feladata

  • információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről;
  • megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek pl. online tranzakciók igénybevételekor, így nem kell újra begépelni őket;
  • megkönnyítik a weboldal használatát;
  • minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

A testre szabott kiszolgálás érdekében a felhasználó számítógépén kis adatcsomagot, ún. sütit (cookie) helyez el és a későbbi látogatás során olvas vissza. Ha a böngésző visszaküld egy korábban elmentett sütit, a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

3.3.2 Feltétlenül szükséges, munkamenet (session) cookie-k

Ezen sütik célja, hogy a látogatók maradéktalanul és zökkenőmentesen böngészhessék az matracasz.hu weboldalát, használhassák annak funkcióit, és az ott elérhető szolgáltatásokat. Az ilyen típusú sütik érvényességi ideje a munkamenet (böngészés) befejezéséig tart, a böngésző bezárásával a sütik e fajtája automatikusan törlődik a számítógépről, illetve a böngészésre használt más eszközről.

3.3.3 Harmadik fél által elhelyezett cookie-k (analitika)

A matracasz.hu üzemeltetője a weboldalán alkalmazza a Google Analytics mint harmadik fél sütijeit is. A Google Analytics statisztikai célú szolgáltatás használatával az Alvásstúdió Kft. információkat gyűjt azzal kapcsolatban, hogy a látogatók hogyan használják a matracasz.hu weboldalt. Az adatot a honlap fejlesztésének és a felhasználói élmény javításának céljával használja fel. Ezen sütik szintén lejáratukig a látogató számítógépén vagy böngészésre használt más eszközén, annak böngészőjében maradnak, illetve amíg a látogató nem törli őket.

3.4 Online rendeléshez kapcsolódó adatok

Az Alvásstúdió Kft. a matracasz.hu webáruházban megtalálható termékek megrendelése esetén a következő kötelezően kitöltendő adatokat gyűjti be az értékesítési folyamat, illetve ahhoz fűződő szolgáltatások (pl. kiszállítás, postázás, szabályszerű számlázás, kapcsolattartás) teljesítése érdekében.

  • Emailcím
  • Teljes Név
  • Számlázási cím, (szállítási igény esetén szállítási cím)
  • Telefonszám
  • Cégek esetén adószám

3.5 Online ügyintézéshez kapcsolódó adatok

A matracasz.hu üzemeltetője a weboldalon található űrlapok segítségével történő ügyintézés során a következő adatokat kéri el.:

Kapcsolat űrlap (kapcsolat oldal):

  • Emailcím
  • Regisztrált felhasználók esetén az ügyintézés során lehetőség van opcionálisan további adatok megadására a régebbi vagy függőben lévő megrendelésekkel kapcsolatban.
  • Megrendelés azonosító
  • Fájl dokumentumok

Árajánlat űrlap (termékoldal):

  • Emailcím
  • Teljes Név
  • Telefonszám (nem kötelező)

3.6 Hírlevélhez kapcsolódó adatok

A matracasz.hu weboldalon a hírlevélre történő feliratkozáskor az emailcímet szükséges megadni. Az emailcím megadásával a feliratkozó elfogadja, hogy részére az Alvásstúdió Kft. tájékoztató vagy reklám célú hírlevelet küldjön mindaddig míg le nem iratkozik róla. A matracasz.hu hírleveleire feliratkozó személyeknek bármikor lehetősége van leiratkozni a következő módok valamelyikével:

  • A kiküldött hírlevél alján található leiratkozás linkre kattintva
  • Email üzenet formájában melyet az info@matracasz.hu emailcímre lehet elküldeni.
  • Telefonon: (1) 878 0877, (20) 977 2577
  • Személyesen: 1149 Budapest, Nagy Lajos király útja 136 üzletünkben

A leiratkozást követően a hírlevélre feliratkozó személy emailcíme törlésre kerül adatbázisunkból, tovább nem tároljuk. Kivételt képeznek ez alól matracasz.hu oldalon regisztrált felhasználók akiknek emailcíme a felhasználó fiók használatához és ahhoz tartozó szolgáltatáshoz továbbra is szükséges. (pl. bejelentkezés, ügyintézés)

4 A kezelt adatok tervezett felhasználása és megőrzési ideje

Adatkezelés neve Felhasználása Jogalap Megőrzési idő

5 Az adatkezelés célja, módja és jogalapja

5.1 Általános adatkezelési irányelvek

Az Alvásstúdió Kft. tevékenységének adatkezelései önkéntes hozzájáruláson, illetve törvényi felhatalmazáson alapulnak. Az önkéntes hozzájáruláson alapuló adatkezelések esetében az érintettek e hozzájárulásukat az adatkezelés bármely szakában visszavonhatják.

Bizonyos esetekben a megadott adatok egy körének kezelését, tárolását, továbbítását jogszabályok teszik kötelezővé, melyről külön értesítjük ügyfeleinket.

Felhívjuk az Alvásstúdió Kft. részére adatközlők figyelmét, hogy amennyiben nem saját személyes adataikat adják meg, az adatközlő kötelessége az érintett hozzájárulásának beszerzése.
Adatkezelési alapelvei összhangban vannak az adatvédelemmel kapcsolatos hatályos jogszabályokkal, így különösen az alábbiakkal:

  • 2011. évi CXII. törvény - az információs önrendelkezési jogról és az információ-szabadságról (Infotv.)
  • Az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (2016. április 27.) – a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet, GDPR)
  • 2013. évi V. törvény – a Polgári Törvénykönyvről (Ptk.)
  • 2000. évi C. törvény – a számvitelről (Számv. tv.)
  • 2017. évi LIII. törvény – a pénzmosás és terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról (Pmt.)
  • 2013. évi CCXXXVII. törvény – a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról (Hpt.).

6 Az adatok fizikai tárolási helyei

Személyes adatai (vagyis azok az adatok, amelyek az Ön személyével kapcsolatba hozhatók) a következő módon kerülhetnek a kezelésünkbe: egyfelől az internetes kapcsolat fenntartásával összefüggésben az Ön által használt számítógéppel, böngészőprogrammal, internetes címmel, a látogatott oldalakkal kapcsolatos technikai adatok automatikusan képződnek számítógépes rendszerünkben, másfelől Ön is megadhatja nevét, elérhetőségét vagy más adatait, ha a honlap használata során személyes kapcsolatba kíván lépni velünk.

A rendszer működtetése során technikailag rögzítésre kerülő adatok: az érintett bejelentkező számítógépének azon adatai, melyek a szavazás során generálódnak és melyeket az matracasz.hu rendszere a technikai folyamatok automatikus eredményeként rögzít. Az automatikusan rögzítésre kerülő adatot a rendszer az érintett külön nyilatkozata vagy cselekménye nélkül a belépéskor, illetve kilépéskor automatikusan naplózza. Ezen adat egyéb személyes felhasználói adatokkal – törvény által kötelezővé tett esetek kivételével – össze nem kapcsolható. Az adathoz kizárólag az matracasz.hu fér hozzá.

7 Adattovábbítás, adatfeldogozás, az adatokat megismerők köre

7.1 Rendelés, Regisztráció, Ügyfélszolgálat

A személyes adatokat az adatkezelő értékesítési és marketing munkatársai kezelhetik, az adatkezelési tájékoztatóban részletezett alapelvek tiszteletben tartásával.

7.2 Házhoz-szállítás, postaszolgálat

Cégünk a termékek kiszállítását sajátkezűleg, illetve külső cég közreműködése által teljesíti.

Adatfeldolgozók által ellátott tevékenység: Házhoz-szállítás, termékek kézbesítése

Adatfeldolgozók megnevezése és elérhetősége:

A megrendelt áruk kiszállítása érdekében az Alvásstúdió Kft. a következő adatokat bocsátja a szállító, illetve a szállító megbízottja rendelkezésére: Átvevő neve, cég neve (ha megadta), a teljes szállítási cím, a megrendelés összege, megrendelésszám, megrendelő telefonszáma és egyéb elérhetősége.

7.3 Tárhely-szolgáltató

Adatfeldolgozó által ellátott tevékenység: Tárhely-szolgáltatás

Adatfeldolgozó megnevezése és elérhetősége

Webtárhely szolgáltató: Tárhely.Eu Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Rövidített név: Tárhely.Eu Kft.

Cégjegyzékszám: 01-09-909968

Adószám: 14571332-2-42

Székhely: 1144 Budapest, Ormánság u 4/A. X. em. 241.

Telephely: 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14. 2. em.

E-mail: support@tarhely.eu

Webhely: https://tarhely.eu

Az adatkezelés ténye, a kezelt adatok köre: Az érintett által megadott valamennyi személyes adat.

Az érintettek köre: A weboldalt használó valamennyi érintett.

Az adatkezelés célja: A weboldal elérhetővé tétele, megfelelő működtetése.

Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje: Az adatkezelő és a tárhely-szolgáltató közötti megállapodás megszűnéséig, vagy az érintettnek a tárhely-szolgáltató felé intézett törlési kérelméig tart az adatkezelés.

Az adatfeldolgozás jogalapja: a Felhasználó hozzájárulása, az Infotv. 5. § (1) bekezdése, 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, illetve az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 13/A. § (3) bekezdése.

8 Érintett jogai és jogérvényesítési lehetőségei

Az érintett tájékoztatást kérhet személyes adatai kezeléséről, valamint kérheti személyes adatainak helyesbítését, illetve – a kötelező adatkezelések kivételével – törlését, visszavonását, élhet adathordozási-, és tiltakozási jogával az adat felvételénél jelzett módon, illetve az adatkezelő fenti elérhetőségein.

8.1 Tájékoztatáshoz való jog

Az Alvásstúdió Kft. megfelelő intézkedéseket hoz annak érdekében, hogy az érintettek részére a személyes adatok kezelésére vonatkozó, a GDPR 13. és a 14. cikkben említett valamennyi információt és a 15–22. és 34. cikk szerinti minden egyes tájékoztatást tömör, átlátható, érthető és könnyen hozzáférhető formában, világosan és közérthetően megfogalmazva nyújtsa.

8.2 Az érintett hozzáféréshez való joga

Az érintett jogosult arra, hogy az adatkezelőtől visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy a személyes adatokhoz és a következő információkhoz hozzáférést kapjon: az adatkezelés céljai; az érintett személyes adatok kategóriái; azon címzettek vagy címzettek kategóriái, akikkel, illetve amelyekkel a személyes adatokat közölték vagy közölni fogják, ideértve különösen a harmadik országbeli címzetteket, illetve a nemzetközi szervezeteket; a személyes adatok tárolásának tervezett időtartama; a helyesbítés, törlés vagy adatkezelés korlátozásának és a tiltakozás joga; a felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának joga; az adatforrásokra vonatkozó információ; az automatizált döntéshozatal ténye, ideértve a profilalkotást is, valamint az alkalmazott logikára és arra vonatkozó érthető információk, hogy az ilyen adatkezelés milyen jelentőséggel bír, és az érintettre nézve milyen várható következményekkel jár. Az adatkezelő a kérelem benyújtásától számított legfeljebb egy hónapon belül adja meg a tájékoztatást.

8.3 Helyesbítés joga

Az érintett kérheti az Alvásstúdió Kft. által kezelt, rá vonatkozó pontatlan személyes adatok helyesbítését és a hiányos adatok kiegészítését.

8.4 Törléshez való jog

  • Az érintett az alábbi indokok valamelyikének fennállása esetén jogosult arra, hogy kérésére az Alvásstúdió Kft. indokolatlan késedelem nélkül törölje a rá vonatkozó személyes adatokat:
  • személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték vagy más módon kezelték
  • az érintett visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja
  • az érintett tiltakozik az adatkezelés ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre
  • a személyes adatokat jogellenesen kezelték
  • a személyes adatokat az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell
  • a személyes adatok gyűjtésére információs társadalommal összefüggő szolgáltatások kínálásával kapcsolatosan került sor.

Az adatok törlése nem kezdeményezhető, ha az adatkezelés szükséges: a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából; a személyes adatok kezelését előíró, az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jog szerinti kötelezettség teljesítése, illetve közérdekből vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlása keretében végzett feladat végrehajtása céljából; a népegészség-ügy területét érintő, vagy archiválási, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból, közérdek alapján; vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez.

8.5 Az adatkezelés korlátozásához való jog

Az érintett kérésére az Alvásstúdió Kft. korlátozza az adatkezelést, ha az alábbi feltételek valamelyike teljesül:

  • az érintett vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, a személyes adatok pontosságának ellenőrzését
  • az adatkezelés jogellenes, és az érintett ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását
  • az adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de az érintett igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez
  • vagy az érintett tiltakozott az adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos indokaival szemben.

Ha az adatkezelés korlátozás alá esik, a személyes adatokat a tárolás kivételével csak az érintett hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni.

8.6 Adathordozáshoz való jog

Az érintett jogosult arra, hogy a rá vonatkozó, általa az adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, és ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa.

8.7 Tiltakozás joga

Az érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak közérdekű vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlásának keretében végzett feladat végrehajtásához szükséges adatkezelés, vagy az adatkezelő vagy egy harmadik fél jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges kezelése ellen, ideértve az említett rendelkezéseken alapuló profilalkotást is. Tiltakozás esetén az adatkezelő a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha azt olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.

8.8 Automatizált döntéshozatal egyedi ügyekben, beleértve a profilalkotást

Az érintett jogosult arra, hogy ne terjedjen ki rá az olyan, kizárólag automatizált adatkezelésen – ideértve a profilalkotást is – alapuló döntés hatálya, amely rá nézve joghatással járna vagy őt hasonlóképpen jelentős mértékben érintené.

8.9 Visszavonás joga

Az érintett jogosult arra, hogy hozzájárulását bármikor visszavonja.

8.10 Bírósághoz fordulás joga

Az érintett a jogainak megsértése esetén az adatkezelő ellen bírósághoz fordulhat. A bíróság az ügyben soron kívül jár el.

8.11 Adatvédelmi hatósági eljárás

Panasszal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál lehet élni:

Név: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

Székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.

Levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5.

Telefon: 061 391 1400

Fax: 061 391 1410

E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

Honlap: http://www.naih.hu

9 Egyéb rendelkezések

E tájékoztatóban fel nem sorolt adatkezelésekről az adat felvételekor adunk tájékoztatást.

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a bíróság, az ügyész, a nyomozó hatóság, a szabálysértési hatóság, a közigazgatási hatóság, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, a Magyar Nemzeti Bank, illetőleg jogszabály felhatalmazása alapján más szervek tájékoztatás adása, adatok közlése, átadása, illetőleg iratok rendelkezésre bocsátása végett megkereshetik az adatkezelőt.

Az Alvásstúdió Kft. a hatóságok részére – amennyiben a hatóság a pontos célt és az adatok körét megjelölte – személyes adatot csak annyit és olyan mértékben ad ki, amely a megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges.

Vásárlási tudnivalók
Vásárlási tudnivalok 1

Vásárlási tudnivalok 1 teszt