Fenyő ágy  

Ágykereteink minőségi, tömör Borovi fenyőből készülnek, és egyedi méretben is legyártjuk önnek. A fenyőfa gyorsan növő, egyenes törzsű puhafa, amit a faipar előszeretettel hasznosít. Amellett, hogy papírgyártásban, illetve természetgyógyászatban is régóta alkalmazzák, fontos nyersanyagnak számít a bútoriparban is. A fenyő ágykeretek kedvező áruk miatt igen elterjedtek hazánkban. Egy szép fenyő ágy egy jó matraccal igazán kellemes alvás élményt nyújt. Válassza ki a baloldalon található "lista szűkítése" menüben a kívánt méretet és máris láthatja a fenyő ágy árakat méretek szerint!

 • Athén tömör fából készült ágykeret fej és lábvégén díszbemarással. Rendelhető fenyőfából, illetve ágyneműtartós kivitelben is.

  30 654 Ft‎ 36 063 Ft‎ -15%
 • Az Atlanta fenyő ágy méltán került a fenyő ágykeretek között az eladási listák élére. Masszív strapabíró konstrukció. Fej és lábvége ívelt és vízszintes bordázott bemarással van díszítve.

  49 461 Ft‎ 58 189 Ft‎ -15%
 • Atlasz fenyő ágykeret kedvező áron. Fej és lábvégén díszítő bemarással. Hagyományos, illetve beépített ágyneműtartós kivitelben. Rendelhető merev bordázattal vagy rugalmas ágyráccsal is.

  30 654 Ft‎ 36 063 Ft‎ -15%
 • A Ben ágykeret beépített ágyneműtartós változata ideális kisebb szobákban ahol az elhúzható ágyneműtartónak nincs elég hely. Zárt rendszerének köszönhetően a por nem jut be a benne tárolt ágyneműnkhöz.

  85 870 Ft‎ 101 024 Ft‎ -15%
 • Ben tömör fenyő ágy. Hagyományt teremtő stílus! Egyszerű mégis megvan a maga bája. Szinte minden környezetbe beillik. Zárt lábvég.

  39 020 Ft‎ 45 906 Ft‎ -15%
 • A támlák szolid dísz bemarással, míg a lábak gömbmotívummal vannak díszítve. Íves fej, illetve lábvéggel.

  41 965 Ft‎ 49 370 Ft‎ -15%
 • A Carden ágykeret rendelhető 40mm vastag fenyőfából, valamint bükkfából.

  49 461 Ft‎ 58 189 Ft‎ -15%
 • A Dallas ágykeret beépített ágyneműtartós változata. Rendelhető merev bordázattal vagy rugalmas ágyráccsal is.

  88 815 Ft‎ 104 488 Ft‎ -15%
 • Dallas tömör fenyő ágykeret. Fej illetve lábvégén található perfekt rács betétnek köszönhetően igazi hangulatos ágy!

  41 965 Ft‎ 49 370 Ft‎ -15%
 • Éden fenyő ágy magas vízszintesen bordázott fejtámlával, alacsony lábvéggel. Ágyneműtartós változatban is rendelhető

  39 020 Ft‎ 45 906 Ft‎ -15%
 • Kétszintes emeletes ágy gyerekeknek létrával, fenyőből vagy bükkfából. ágy felső magassága 165cm. igény szerint többféle színben is rendelhető.

  52 807 Ft‎ 62 126 Ft‎ -15%
 • Galériaágy gyerekeknek. Az alap galériaágyak felső magassága 195cm, az alatta lévő hely 165cm. Lehetőség van eltérő magasságban kérni.

  52 807 Ft‎ 62 126 Ft‎ -15%
 • Hellas fenyő ágykeret közepesen magas, görög mintás fejtámlával. Tömör fából készült. rendelhető beépített ágyneműtartós változatban is.

  41 965 Ft‎ 49 370 Ft‎ -15%
 • Jáva ágyneműtartós ágy, bambusz betétes fejvéggel. Enyhén ívelt fejtámla.

  85 870 Ft‎ 101 024 Ft‎ -15%
 • Fej illetve lábvégén található gyékénybetétes berakásnak köszönhetően igazi egzotikus hangulatú ágy.

  41 965 Ft‎ 49 370 Ft‎ -15%
 • Katalin tömör Borovi fenyő ágykeret. Jó ár-érték arányának köszönhetően kedvelt ágykeret! Rendelhető hozzá ágyneműtartó és éjjeliszekrény is.

  30 654 Ft‎ 36 063 Ft‎ -15%
 • Korfu beépített ágyneműtartós ágy tömör, fenyőből. Lábvégről nyitható ágyrács rugalmas léces ráccsozattal vagy deszkasorral.

  77 437 Ft‎ 91 102 Ft‎ -15%
 • Kréta tömör borovi fenyő ágy, alacsony egyenes lábvéggel. Ívelt fejvég közepén ovális nyílással.

  41 965 Ft‎ 49 370 Ft‎ -15%
db

Fenyő ágyak

Amit a fenyő ágykeretekről tudni érdemes

A különféle bútorok és ágykeret egyik leggyakrabban használt alapanyaga a fenyőfa, mivel nagy mennyiség áll rendelkezésre és könnyen beszerezhető. Az egyik leggyorsabban növő fafajta, mely kézzel és géppel is könnyen megmunkálható. Kedvező árfekvésű ágykeretek, bútorok készülhetnek belőle. A betöltött funkció, mellet hangulatos díszítőeleme lehet hálószobánknak. A fenyőfából készült ágyak az erezetüknek köszönhetően kellemes, természetes hangulatot sugároznak. Nincs két egyforma erezetű keret, ily módon minden fenyő ágy sajátos egyedi megjelenéssel bír. Mivel a fenyőbútorok igen elterjedtek hazánkban is, ezért a fenyő ágykerethez nagyon könnyen lehet kiegészítő bútorokat találni. Akár natúr színben vagy pácolva, számtalan éjjeliszekrény, komód, vagy egyéb fenyőből készült kiegészítő bútor van forgalomban.

Ágykereteknél leggyakrabban használt fenyőfajták

Hazánkban a fenyőbútorok leginkább borovi, luc, esetleg vörösfenyőből készülnek. Némely tulajdonságuk eltérő, viszont mind jól felhasználható a bútorgyártásban.

A fenyőfa sajátosságai

A fenyőfára jellemző, hogy idővel színe sötétedik, úgymond beérik. Több éves távlatban egészen sötét barna árnyalat alakulhat ki. Ez a Borovi fenyőnél a leglátványosabb, de a többi fajtánál is észrevehető. A jelenség a fenyőfa száradásából adódik, mivel az idő előrehaladtával folyamatosan csökken a fa enyv tartalma. A napfény sugárzása jelentősen felgyorsítja ezt a folyamatot.
Ha utólag vásárol fenyőfából készült kiegészítőt, előfordulhat, hogy eleinte több árnyalattal is világosabb lesz a meglévő ágykerethez képest. Az idő múlásával persze a bútorok színei összeérnek és harmonikus egységet alkotnak majd. A színesre pácolt fenyőágyaknál ez a színváltozás kevésbé érzékelhető.

A fenyőfából készült ágykeretek természetes velejárói a csomók és göcsök is. Ezek valójában a fa törzséből kinőtt ágak visszamaradt nyomai. A csomók száma a fa korától és fajtájától függ. A fenyőfából készült késztermékeknél a csomók egymástól való távolsága minőségi osztálytól függően eltérhet. Igény esetén felár ellenében lehetőség van csomómentes kivitelben rendelni a fenyőbútorokat.

A hideg éghajlaton növekedő fenyők általában a legerősebbek, mivel a növekedés ütemük lassabb, az évgyűrűik elhelyezkedése tömörebb. Általában a fenyő ágykeretek élettartama 10-15 év a fenyő fajtájától illetve a felületkezeléstől függően. Ezt követően a fa kiszárad, az elemek megcsavarodhatnak és az illesztékeknél elkezd recsegni.

Borovi fenyő

Az erdei fenyő, más néven borovi fenyő nagy fának számít, mivel magassága optimális körülmények között meghaladhatja akár az 50 métert is. Ez a fa általában képes 500 évig is élni. A fenyő termékek gyakran Borovi fenyőből készülnek kedvező adottságai miatt. Tartós, időtálló faalapanyag mivel sűrűbb rostszerkezetű és lényegesen magasabb a gyantatartalma mint a legtöbb tűlevelű fajnak. A borovi fenyő gyorsan és jól szárítható. A lucfenyőhöz képest lényegesen kevésbé hajlamos a vetemedésre. Színe és mintázata változatos. Évgyűrűinek rajzolata jól elkülönül.
Egyik jellegzetessége, hogy a fa színe idővel sötétedik, vagyis beérik. A kedvező tulajdonságainak köszönhetően a bútorgyártáson kívül még számtalan helyen használják.

Lucfenyő

A bútorgyártásban második legelterjedtebb fenyő alapanyag a borovi után. Alacsony gyantatartalmú, viszonylag könnyen színezhető, pácolható faanyag. Lucfenyő viszonylag kis tömegsűrűségű rugalmas faalapanyag. Egyedülállóan magas cellulóztartalma miatt a lucfenyőből készül a legjobb minőségű papír. Rendkívül rugalmas könnyű faalapanyag, mely a borovihoz képest kicsit puhább, és kevésbé esztétikus megjelenésű. Felhasználását tekintve bútoripari jelentősége lényegesen kisebb az épületasztalos iparban betöltött szerepéhez képest.

Vörösfenyő

Sűrűn rétegződő évgyűrűkkel, közepes nagyságú göcsökkel rendelkezik. Fájának színezete igen változatos. Gyantatartalma alacsony. Összes forgácsolóeljárással jól megmunkálható, lakkozás után színe erősen sötétedik. A vörösfenyő igen értékes fa, ezért leginkább az építőiparban van nagy jelentősége. A bútorgyártásban kevésbé jellemző a felhasználása Magyarországon. Származási helytől és alfajtól függően fájának minősége eltérő. A hazai vörösfenyő általában a gyengébb kategóriába tartozik. A rendkívüli szilárdságának köszönhetően a szibériai vörösfenyő a legértékesebbek közé tartozik. Szilárdsága szinte megegyezik a tölgyfáéval, ami keményfaként van számon tartva. Könnyedén ellenáll a káros környezeti behatásoknak is.

Tudta e, hogy...
...a világ egyik legmagasabb fája az amerikai Redwood Nemzeti Parkban található. A partvidéki mamutfenyő (Hyperion) magassága meghaladja a 115 métert is. Viszonyítás képen, ez körülbelül 3 tízemeletes épület magasságának felel meg.
Termék sikeresen hozzáadva a termékösszehasonlításhoz!