Biztonságos gyors fizetés

SimplePay, Paypal

Ingyenes Házhozszállítás

80 000,-Ft feletti vásárlás esetén

Egészségpénztár

Matracvásárlás egészségpénztárra

Megbízható Bolthálózat

Profi szaktanácsadás 2008 -óta

Fenyő ágy

Ágykereteink minőségi, tömör Borovi fenyőből készülnek, és egyedi méretben is legyártjuk önnek. A fenyőfa gyorsan növő, egyenes törzsű puhafa, amit a faipar előszeretettel hasznosít. Amellett, hogy papírgyártásban, illetve természetgyógyászatban is régóta alkalmazzák, fontos nyersanyagnak számít a bútoriparban is. A fenyő ágykeretek kedvező áruk miatt igen elterjedtek hazánkban. Egy szép fenyő ágy egy jó matraccal igazán kellemes alvás élményt nyújt. Válassza ki a baloldalon található "lista szűkítése" menüben a kívánt méretet és máris láthatja a fenyő ágy árakat méretek szerint!

Teljes leírás

Ágykeretek standard méretben -20% kedvezménnyel októberben! Megnézem

Termék státusza
Ár
57 825 Ft - 478 000 Ft
Szélesség
Ágy kialakítása
Stílus
Magasság
Fejvég
Lábvég
Felületkezelés
Atlanta egyszemélyes fenyő ágy
Atlanta ágy fejtámla
Atlanta felnyílós ágykeret
Atlanta beépített ányneműtartós
Az Atlanta fenyő ágy méltán került a fenyő ágykeretek között az eladási listák élére. Masszív strapabíró konstrukció. Fej és lábvége ívelt és vízszintes bordázott bemarással van díszítve.
116 800 Ft
Összehasonlítom
Atlasz ágyneműtartós fenyő ágy
Atlasz fenyő ágykeret fejvége
Atlasz fenyő ágy lábvége
Atlasz fenyő ágy
Atlasz fenyő ágykeret kedvező áron. Fej és lábvégén díszítő bemarással. Hagyományos, illetve beépített ágyneműtartós kivitelben. Rendelhető merev bordázattal vagy rugalmas ágyráccsal is.
77 100 Ft
Összehasonlítom
Ben fenyő ágykeret
Ben fenyő ágykeret
Ben fenyő ágykeret
Ben tömör fenyő ágy. Hagyományt teremtő stílus! Egyszerű mégis megvan a maga bája. Szinte minden környezetbe beillik. Zárt lábvég.
106 600 Ft
Összehasonlítom
Botond ágykeret fejvég
Botond fenyő ágykeret lábvég
Botond ágy fejvég gömb
Botond fenyő ágykeret
A támlák szolid dísz bemarással, míg a lábak gömbmotívummal vannak díszítve. Íves fej, illetve lábvéggel.
106 600 Ft
Összehasonlítom
Éden fenyő ágy
Éden fenyő ágy
Éden fenyő ágy
Éden fenyő ágy magas vízszintesen bordázott fejtámlával, alacsony lábvéggel. Ágyneműtartós változatban is rendelhető
106 600 Ft
Összehasonlítom
-25%
Outlet
Katalin ifjúsági fenyő OUTLET ágykeret 160x200

Kiállított ágy fenyőfából -25% kedvezménnyel!


Megtekinthető:

Váci út 136/C üzletünkben.
Tel: (1) 720 9552 , (20) 232 8242


Katalin tömör Borovi fenyő ágykeret. Jó ár-érték arányának köszönhetően kedvelt ágykeret! Rendelhető hozzá ágyneműtartó és éjjeliszekrény is.
76 575 Ft
102 100 Ft
Összehasonlítom
 

Amit a fenyő ágykeretekről tudni érdemes

A különféle bútorok és ágykeret egyik leggyakrabban használt alapanyaga a fenyőfa, mivel nagy mennyiség áll rendelkezésre és könnyen beszerezhető. Az egyik leggyorsabban növő fafajta, mely kézzel és géppel is könnyen megmunkálható. Kedvező árfekvésű ágykeretek, bútorok készülhetnek belőle. A betöltött funkció, mellet hangulatos díszítőeleme lehet hálószobánknak. A fenyőfából készült ágyak az erezetüknek köszönhetően kellemes, természetes hangulatot sugároznak. Nincs két egyforma erezetű keret, ily módon minden fenyő ágy sajátos egyedi megjelenéssel bír. Mivel a fenyőbútorok igen elterjedtek hazánkban is, ezért a fenyő ágykerethez nagyon könnyen lehet kiegészítő bútorokat találni. Akár natúr színben vagy pácolva, számtalan éjjeliszekrény, komód, vagy egyéb fenyőből készült kiegészítő bútor van forgalomban.

Ágykereteknél leggyakrabban használt fenyőfajták

Hazánkban a fenyőbútorok leginkább borovi, luc, esetleg vörösfenyőből készülnek. Némely tulajdonságuk eltérő, viszont mind jól felhasználható a bútorgyártásban.

A fenyőfa sajátosságai

A fenyőfára jellemző, hogy idővel színe sötétedik, úgymond beérik. Több éves távlatban egészen sötét barna árnyalat alakulhat ki. Ez a Borovi fenyőnél a leglátványosabb, de a többi fajtánál is észrevehető. A jelenség a fenyőfa száradásából adódik, mivel az idő előrehaladtával folyamatosan csökken a fa enyv tartalma. A napfény sugárzása jelentősen felgyorsítja ezt a folyamatot.
Ha utólag vásárol fenyőfából készült kiegészítőt, előfordulhat, hogy eleinte több árnyalattal is világosabb lesz a meglévő ágykerethez képest. Az idő múlásával persze a bútorok színei összeérnek és harmonikus egységet alkotnak majd. A színesre pácolt fenyőágyaknál ez a színváltozás kevésbé érzékelhető.

A fenyőfából készült ágykeretek természetes velejárói a csomók és göcsök is. Ezek valójában a fa törzséből kinőtt ágak visszamaradt nyomai. A csomók száma a fa korától és fajtájától függ. A fenyőfából készült késztermékeknél a csomók egymástól való távolsága minőségi osztálytól függően eltérhet. Igény esetén felár ellenében lehetőség van csomómentes kivitelben rendelni a fenyőbútorokat.

A hideg éghajlaton növekedő fenyők általában a legerősebbek, mivel a növekedés ütemük lassabb, az évgyűrűik elhelyezkedése tömörebb. Általában a fenyő ágykeretek élettartama 10-15 év a fenyő fajtájától illetve a felületkezeléstől függően. Ezt követően a fa kiszárad, az elemek megcsavarodhatnak és az illesztékeknél elkezd recsegni.

Borovi fenyő

Az erdei fenyő, más néven borovi fenyő nagy fának számít, mivel magassága optimális körülmények között meghaladhatja akár az 50 métert is. Ez a fa általában képes 500 évig is élni. A fenyő termékek gyakran Borovi fenyőből készülnek kedvező adottságai miatt. Tartós, időtálló faalapanyag mivel sűrűbb rostszerkezetű és lényegesen magasabb a gyantatartalma mint a legtöbb tűlevelű fajnak. A borovi fenyő gyorsan és jól szárítható. A lucfenyőhöz képest lényegesen kevésbé hajlamos a vetemedésre. Színe és mintázata változatos. Évgyűrűinek rajzolata jól elkülönül.
Egyik jellegzetessége, hogy a fa színe idővel sötétedik, vagyis beérik. A kedvező tulajdonságainak köszönhetően a bútorgyártáson kívül még számtalan helyen használják.

Lucfenyő

A bútorgyártásban második legelterjedtebb fenyő alapanyag a borovi után. Alacsony gyantatartalmú, viszonylag könnyen színezhető, pácolható faanyag. Lucfenyő viszonylag kis tömegsűrűségű rugalmas faalapanyag. Egyedülállóan magas cellulóztartalma miatt a lucfenyőből készül a legjobb minőségű papír. Rendkívül rugalmas könnyű faalapanyag, mely a borovihoz képest kicsit puhább, és kevésbé esztétikus megjelenésű. Felhasználását tekintve bútoripari jelentősége lényegesen kisebb az épületasztalos iparban betöltött szerepéhez képest.

Vörösfenyő

Sűrűn rétegződő évgyűrűkkel, közepes nagyságú göcsökkel rendelkezik. Fájának színezete igen változatos. Gyantatartalma alacsony. Összes forgácsolóeljárással jól megmunkálható, lakkozás után színe erősen sötétedik. A vörösfenyő igen értékes fa, ezért leginkább az építőiparban van nagy jelentősége. A bútorgyártásban kevésbé jellemző a felhasználása Magyarországon. Származási helytől és alfajtól függően fájának minősége eltérő. A hazai vörösfenyő általában a gyengébb kategóriába tartozik. A rendkívüli szilárdságának köszönhetően a szibériai vörösfenyő a legértékesebbek közé tartozik. Szilárdsága szinte megegyezik a tölgyfáéval, ami keményfaként van számon tartva. Könnyedén ellenáll a káros környezeti behatásoknak is.

Tudta e, hogy...
...a világ egyik legmagasabb fája az amerikai Redwood Nemzeti Parkban található. A partvidéki mamutfenyő (Hyperion) magassága meghaladja a 115 métert is. Viszonyítás képen, ez körülbelül 3 tízemeletes épület magasságának felel meg.