Rugalmas ágyrács  

A rugalmas alátámasztást nyújtó többrétegű hajlított lécekből álló farugós ágyrácsok leginkább rugótest nélküli matracokhoz ajánlottak. A rugalmas ágyrácsok a matracokkal egységet alkotva egy alvás rendszert valósítanak meg ágyunkban, ahol ugyan még mindig a matracoké a főszerep, de érezhetően javítják a fekhely dinamikáját és nagyjából 20-30% -ban beleszólnak a komfort élmény minőségébe matrac típusától, vastagságától függően.

A farugós ágyrácsok használata számtalan előnnyel jár:
- Egyrészt segítségükkel javul a különféle habmatracok, biomatracok, memóriahabos matracok dinamikus komfortja.
- Rugalmas alátámasztásukkal segítenek a fent említett ágybetéteknek a testforma követésében, hogy a gerinc minél optimálisabb alátámasztást kapjon.
- Kialakításuknak köszönhetően nem gátolják a matracok függőleges irányú átszellőzését.
- A legtöbb típusnál deréktájékon fokozatmentesen állítható a keménység az egyedi igényeknek megfelelően. A szabályozhatóság segítségével a franciaágy két oldalán eltérő komfort alakítható ki, még akkor is ha 1 nagy franciaágy méretű matracot használunk.
- A megfelelő sűrűségű ágyrácsok jobban elosztják a matracok aljára ható nyomást mint a szellősebb merev bordázatok, így növelik azok élettartamát. Különösen a 14-16 cm -nél vékonyabb matracok esetén.
- Nem utolsó sorban egyes típusok különféle kényelmi funkcióval bírnak mint a könnyített vállzóna, manuálisan vagy motorikusan állítható fej és láb emelő funkció, esetleg gázrugós emelős szerkezetek felnyitható ágyneműtartó funkciókhoz.

Milyen rugalmas ágyrácsot érdemes venni?
- Testsúlyunknak megfelelő teherbírású ágyrácsot érdemes nézni. Vad szerelmi csatákhoz vagy nagyobb súly esetén érdemes olyat választani aminek a gumibakjai kiülnek az ágyrács tetejére.
- Lehetőleg nem tűzőgéppel felkapcsozott rideg műanyag bakokkal ellátott ágyrácsot, hanem tüskékre erősített gumibakos kivitelt érdemes venni, mert tapasztalatunk szerint jóval csendesebbek és tovább is bírják a használatot.
- Fontos szempont a rugalmas ágyrácsok lamella léceinek sűrűsége is. A piacon legelterjedtebbek a 26-28 db léccel ellátott ágyrácsok ami már optimálisnak számít. De mivel a piacon sokféle eltérő szélességű lamella léces ágyrács kapható, a darabszám helyett érdemes inkább a lécek közti rés távolságára ügyelni. Az optimális lécek közti távolság 2-3 maximum 4 cm.
- Léteznek kifejezetten sűrű 42 léces ágyrácsok is keskenyebb lamellákkal. Ezek lágyabb puhább rugózást tesznek lehetővé ami leginkább vékonyabb matracoknál érezhető.

1095 Budapest, Soroksári út 16 szám alatt található üzletünk
átmenetileg technikai okok miatt zárva tart!
 • 28 léces ágyrács, deréktájékon fokozatmentesen szabályozható keménységgel.Csendes kaucsuk gumibakok.

  18 955 Ft‎ 22 300 Ft‎ -15%
 • 140 kg teherbírású 28 léces rugalmas ágyrács, deréktájékon fokozatmentesen szabályozható.

  29 900 Ft‎
 • 28 léces magasabb minőségű ágyrács. Keretre kiülő papucsok. Deréktájékon állítható keménység.

  28 980 Ft‎ 32 200 Ft‎ -10%
 • 28 db több rétegben enyvezett masszív bükk keresztlécek. Derék résznél a keménység állítható. Fix változat! KIFUTÓ TERMÉK! Csak a megadott méretekben rendelhető a készlet erejéig!

  38 900 Ft‎
 • Moduláris szerkezetű Tempur Flex rács minőség alapanyagokból készül legmodernebb gyártástechnológiával. JELENLEG NEM RENDELHETŐ!

  Érdeklődjön üzleteinkben!
 • Kiárusítás!

  TriplaFlex Plus farugós ágyrács vállzónával a tökéletes alátámasztásért. 42 db íves farugó kiváló súlyelosztást és szabadabb mozgást tesz lehetővé.

  31 300 Ft‎
Termék sikeresen hozzáadva a termékösszehasonlításhoz!