Akciós Termék!
Exclusive Bio Lux zsákrugós matrac Nagyítás
Határozott tartású, latexhab kényelmi réteggel ellátott táskarugós matrac, 7 ergonómiai zónával.

Bővebb leírás

99 620 Ft‎

117 200 Ft‎

-15%kedvezmény

Árajánlatot kérek

Exclusive Bio Lux leírása

Az Exclusive Bio Lux matrac egy feszesebb felületű, 4 cm vastag latexhab kényelmi réteggel ellátott táskarugós matrac, amely 7 ergonómiai zónájával határozott alátámasztást tud adni a nagyobb súlyú felhasználóknak is. A zsákrugós kialakításnak köszönhetően egy franciaágy méretű matracon belül minimálisra redukálódik az áthullámzás a térfelek között, így sokkal hatékonyabban kihasználhatjuk a mély-alvási fázis regenerációs hatásait.

Az Exclusive Bio Lux matrac felső kényelmi rétegei

A gerincoszlop és a mellette futó tartóizmok akkor tudnak regenerálódni, ha ellazult állapotba kerülnek, azaz nem kell azon fáradozniuk, hogy éjszaka megtartsák testünket. Éppen ezért egyenletes és stabil alátámasztásra van szükségük, amit egy kellőképpen rugalmas, ugyanakkor határozott alátámasztást nyújtó anyaggal, egy 4 cm vastag 7 ergonómiai zónára osztott latex réteggel oldunk meg a Exclusive Bio Lux matracban. Testfelületünknek, ideértve az ízületi rendszerünket is, arra van ugyanis szüksége hogy a felfekvési, úgynevezett magasnyomású pontok kiiktatásával egy befogadást biztosító közegbe kerüljenek. A pont-rugalmas, puha, mégsem süppedős latex erre tökéletesen alkalmas, hiszen úgy fogja közre a pihenő emberi testet, hogy a benyomódási pontokon is biztosítja testünk szabad vérkeringését és nyirokáramlását.
A felső 4 cm latexréteg alatt egy 2 cm vastag HD hideghab kényelmi réteg segít rá a pontosabb, rugalmasabb formakövetésre, mindemellett megnöveli - főleg szélesebb váll-és csípőízülettel rendelkező felhasználók számára - a besüppedésre rendelkezésre álló térfogatot. A kényelmi rétegek harmadik komponense egy szintén 2 cm vastag, rugalmasságát tekintve kisebb, keménységét és sűrűségét tekintve nagyobb mutatószámokkal bíró kompozit poliuretán hab, amely felerősíti a fölötte elhelyezkedő másik két kényelmi réteg tulajdonságát. A matrac másik oldalán szintén ez a 2 cm-es hideghab és 2 cm-es kompozit-hab található, a matracmag megfordításával akár extra feszes komfortoldal is kialakítható.

Az Exclusive Bio Lux Zsákrugós ágybetét tartómagja

Az Exclusive Bio Lux tartómagja egy ötmenetes, 2,2 mm anyagvastagságú edzett acélból álló táskarugó rendszer, ahol minden egyes zsákrugó külön-külön alkalmazkodik a testrészeink különböző alakjából és tömegéből adódó súly és nyomáskülönbséghez, így egy mélységi differenciált alátámasztás válik elérhetővé, amely az ízületi rendszerünk regenerációjának sarokköve. A vlieszsákokban elhelyezett táskarugók teljesen zajtalanul működnek, nem nyikorognak, mivel nincsenek egymással érintkező fém alkatrészek, így egy teljesen zajtalan, nyugodt alvásélményben lehet részünk. Alapvetően kijelenthető, hogy légáteresztés tekintetében még mindig a rugós matracok bizonyulnak a leghatékonyabbnak, hiszen rengeteg hely van a matracmagban a levegő cirkulációjához.

Exclusive Bio Lux matrachoz választható huzatok:

Soft & Fresh huzat

A mai modern matracok esetében a matrac belső szerkezetén kívül meghatározó elem a matrac huzata is. A Soft&Fresh, üreges klímaszállal steppelt matrachuzatunk egy optimális légáteresztést biztosító, nagyon puha ( Soft ) tapintású, Belgiumból származó pamut-mikrotextíliából és egy hozzá steppelt 200 g/m2 sűrűségű, alsó párnázó vliesvatta bélésből készül. A huzat alkotóelemeinek és a szövetkikészítési/steppelési eljárásoknak köszönhetően egy korszerű, az éjszakai klimatizációs és higiéniai feladatokat ( Fresh ) hatékonyan ellátó, akár önálló - matracvédő és lepedő alkalmazását mellőző - használatra is megfelelő, gyűrődésre kevésbé hajlamos matrachuzatot kapunk. A Soft&Fresh matrachuzat ketté-és körbecipzározható kialakítással rendelkezik, így elszeparáltan is tisztítható, 40°C-on mosható háztartási mosógépekben még a nagy 180 x 200-as méretű matracok esetében is.

Tencel huzat

A matrac huzata a piacon megtalálható leghatékonyabb nedvességelvezető tulajdonsággal bíró Tencel huzat, amely körbe-és kettécipzározható, 60°C-on mosható, így a nagyobb méretű ( 160 vagy 180 x 200 cm-es ) matracok huzata is bele fog férni az otthoni 5 - 7 kg töltősúlyú mosógépekbe. A Tencel fonal 50 %-kal nagyobb nedvszívó képességgel rendelkezik, mint a többi matracszövet: elszívja az alvás során keletkező párát, de a bőr szükséges nedvességtartalmát megőrzi. A cellulóz alapú anyag megakadályozza a baktériumok szaporodását is, ugyanis a keletkező nedvességet közvetlenül a rostok belsejébe szállítja, így nem képződik olyan nedvességréteg a huzaton, amely ideális környezetet teremtene a mikroorganizmusok szaporodásához ( a szintetikus szálakban 200-szor jobban szaporodnak a gombák és baktériumok ).

Az Exclusive Bio Lux ágybetét légáteresztését egy 3D-s oldalháló teszi tökéletessé, amely nem a matrac közepén, hanem a felső 4 cm-as latexréteg mentén ( tehát a testfelszínhez közel ) fut körbe a matracon, így funkcionálisan hatékonyabb a hő-és légáteresztő képességét tekintve a többi matrachoz képest.

Exclusive Bio Lux paraméterei

Termék megnevezéseTáskarugós / Zsákrugós matrac
Matrac huzataLevehető, Mosható
Huzat mosása60ºC-on
Huzat típusa60°c -on mosható, elasztikus, Tencel huzat
Matrac keménységeFélkemény -kemény
Komfort zónák száma7 zónás
Matrac terhelhetősége130 kg/fő
Matrac rétegek6
Ajánlott alátámasztásFix borda
Magasság26 cm
Garancia10 év arányosított garancia
Értékelés 
2017-05-14

Nekünk nagyon bevált ez a matrac.
Mindenkinek csak ajánlani tudom.

  Értékelés 
  2016-08-16

  Nagyon megvagyok vele elégedve. Remek választás volt!

   Írja meg róla a véleményét!

   Vélemény írás

   Exclusive Bio Lux

   Exclusive Bio Lux

   Határozott tartású, latexhab kényelmi réteggel ellátott táskarugós matrac, 7 ergonómiai zónával.
   Megtekintett termékek
   Termék sikeresen hozzáadva a termékösszehasonlításhoz!