Fortuna Bio : szójabab kipréselt olajából habosított ágybetét. Kétoldalán eltérő keménységgel. 9 cm vastag, nagy teherbírású, 45 kg/m3 sűrű rugalmas hideghab. 7 ergonómia zónával. Mikroklimatikus háromdimenziós kockavágási technológia. Ezüstionokkal kezelt, antiallergén Avalon huzat. Kiválóan szellőző dupla oldalháló és a pamutnál is jobb nedvességelvezető viszkózszál

Bővebb leírás

75 512 Ft‎

Árajánlatot kérek

Gumotex Fortuna Bio hideghab matrac leírása

Amíg könnyedén mozgunk, addig szinte el sem tudjuk képzelni, milyen is, ha egyszer csak nehézkessé, fájdalmassá válik néhány mozdulat. A 21. században a munkahelyi igénybevétel - különösen az ülőmunka -, a mozgásszegény életmód, minőségi táplálkozás hiánya és a nem megfelelően megválasztott alvási rendszerek együttes hatása nagyon erős amortizációs tényezőként hat egészségünkre, az évek múlásával ez az impulzus hatványozottan jelentkezik. A felerősödő egészségkárosító tényezők elleni védekezés egyik eszköze, a "passzív" regeneráció legfontosabb eleme: a matrac.

Fortuna Bio hideghab matrac összetétele

A speciális alapanyagból és különleges gyártási eljárásokkal kialakított matrac egyik oldalán egy keményebb érzetű, 9 cm vastag, nagy teherbírású, 45 kg/m3 térfogatsúlyú HD ( High Density = nagy sűrűségű ) és HR ( High Resilience = nagy rugalmasság ) hideghab kényelmi réteg biztosítja a pontos formakövetést. A organikus eredetű alapanyagnak köszönhetően a természetesség ötvöződik a legkorszerűbb gyártástechnológiai metódusokkal a matracban. A szójabab kipréselt olajából habosított ágybetét 7 ergonómia zónája minden testrészt optimálisan támaszt, továbbá a CNC-vezérléssel kialakított, háromdimenziós kockavágási technológia az egyik legmagasabb alvási komfortot biztosítja. Az így kialakított keresztirányú felületi légcsatornák megnövelik a matrac belsejének mikroklimatikus tulajdonságát, megakadályozzák a magas páratartalom kialakulását a matracban.

Fortuna Bio két különböző keménységű komfortoldallal

Amennyire összetett a mai ember életvitele, annyira komplex dolog a számunkra legtesthezállóbb fekhely kiválasztása. A közvélemény szerint a "kemény" matracok a legjobbak, bár fontos megjegyezni, hogy derékfájások, ízületi panaszok nagy része a kelleténél feszesebb felületű ágybetétek használata miatt alakul ki. Ha azonban egy új matrac vásárlásakor tisztában vagyunk a "keménység" és az "alátámasztás-tartás" közötti különbséggel, nagyszerű választás lehet a két különböző keménységű komfortoldalt tartalmazó, 20 cm magas Fortuna Bio hideghab matrac.

A matracválasztáskor felmerülhet, hogy párunknak nem ugyanaz a matrac lesz kényelmes, mint nekünk. A Fortuna Bio matrac megfordításával - ha a pár egyik tagjának testsúlya, alvási pozíciója vagy komfortérzete indokolja - egy még feszesebb fekvőfelületű 9 cm vastag HR/HD hideghab oldal fog rendelkezésre állni, amely ugyanazokkal a gyártástechnológia specifikációkkal ( szójahabosítás, sűrűség, ergonómiai zónák, kockavágás, légcsatornák ) bír, mint a másik hideghab réteg. Mivel egy adott sűrűségű habmatracnál változtatható a hozzárendelhető keménység, ezen tulajdonság megfelelő módosításával lehet a vevői igényeknek megfelelő speciális hatást elérni. Fontos figyelembe venni az időfaktort is próbák során, mert egy életvitelbeli változás ( aktív - passzív munkavégzés, babavárás időszaka stb. ), a testtömegünk ingadozása a matrac használati időtartama alatt ( 8 - 10 - 12 év ) megkívánja az alvási körülmények változását, ebben lehet segítség, ha egy adott ágybetéten belül változtatni lehet az ergonómiát és a kényelmet.

Ezüstionokkal kezelt Avalon huzat

Avalon huzat

Speciális eleme a Fortuna Bio matracnak az antiallergén tulajdonságú Avalon huzat. A huzat szövetszálait ezüstionokkal ( 2 - 6 % Ag+ ) kezelik, amelyek rendszeres mosás során sem veszítenek antibakteriális képességükből, a mikroorganizmusok, baktériumok megtelepedését nagymértékben megakadályozzák, a kialakuló kellemetlen szagokat megfelelően tudják semlegesíteni. Az ezüst a mélyebb ideg-és immunrendszeri pihenés egyik segédanyaga, az emberi test felesleges bioelektromos feszültségét elvezetve hozzájárul az alvási minőség javításához.

3D oldalháló fülekkel Avalon huzat

A 26 % viszkózt tartalmazó Avalon huzat 60°C-on mosható, körbe-és kettécipzározható, így a két huzattérfél egymástól elkülönítve is mosható háztartási körülmények között, a nagy méretű ( 160 vagy 180 x 200 cm-es ) matracok huzata is bele fog férni az 5 - 7 kg töltősúlyú mosógépekbe. A matrac oldalán körbefutó 3D-s szövetből készült, kiválóan szellőző dupla oldalháló és a pamutnál is jobb nedvességelvezető viszkózszál elősegíti a szárazabb alvási higiénia kialakulását. A matrac mindkét hosszanti oldalán 2 - 2 db forgatófül könnyíti meg a matracok átfordítását, kezelését.

Egy megfelelően alátámasztott pihenő testhelyzetben a különböző gerincszakaszok és izomrendszerek feszültségmentesen tudnak regenerálódni, nem kell kontroll alatt tartani testünket. Amennyiben úgy érzi, hogy a Fortuna Bio megadja az Ön számára ezt a tehermentesített pihenést, örömmel fogja várni az éjszakai lefekvés idejét.

Legyen Fortunája!

Gumotex Fortuna Bio hideghab matrac paraméterei

Termék megnevezéseHideghab matrac
Matrac huzataLevehető, Mosható
Huzat mosása60ºC-on
Huzat típusaAntiallergén Avalon huzat
Matrac keménységeDupla komfortos, félkemény-kemény
Komfort zónák száma7 zónás
Matrac terhelhetősége130 kg/fő
Matrac rétegek2
Anyagsűrűség45 kg / m3
Ajánlott alátámasztásRugalmas ágyrács
Magasság20 cm
Garancia10 év arányosított garancia

Vélemény írás

Gumotex Fortuna Bio hideghab matrac

Gumotex Fortuna Bio hideghab matrac

Fortuna Bio : szójabab kipréselt olajából habosított ágybetét. Kétoldalán eltérő keménységgel. 9 cm vastag, nagy teherbírású, 45 kg/m3 sűrű rugalmas hideghab. 7 ergonómia zónával. Mikroklimatikus háromdimenziós kockavágási technológia. Ezüstionokkal kezelt, antiallergén Avalon huzat. Kiválóan szellőző dupla oldalháló és a pamutnál is jobb nedvességelvezető viszkózszál
Megtekintett termékek
Termék sikeresen hozzáadva a termékösszehasonlításhoz!