Biztonságos gyors fizetés

SimplePay, Paypal

Ingyenes Házhozszállítás

80 000,-Ft feletti vásárlás esetén

Egészségpénztár

Matracvásárlás egészségpénztárra

Megbízható Bolthálózat

Profi szaktanácsadás 2008 -óta

További érdekes bejegyzések
Matrac Ász
Matrac Ász
2015.04.04 23:12
Szulejmán: Keleti kényelem

Szulejmán: Keleti kényelem

A nálunk is sikerrel futó Szulejmán című török sorozat sokak érdeklődését hazánkban is felkeltette az oszmánok történelme iránt.

A sorozat valóban sok történelmi hűségű jelenetet ad a háremek életéből, ahol szigorú hierarchia és etikett uralkodott: a piramis csúcsán a valide sultan, vagyis a szultánanya állt, aki a kis szultánfiúkat is nevelte. Mindig igyekezett vaskézzel uralni a háremet, de ha ő nem volt jelen, a szultán felesége töltötte be ezt a tisztséget. Mivel azonban sok szultán egyszerre több nőt is elvett, így aztán a háremben folyamatos belharc volt.

A háremben rabszolganők szolgáltak, ahol az afrikai nők általában szakácsok voltak, míg a fehér rabszolganők különleges feladatokat láttak el: például kávét főztek és szolgáltak fel, megterítették a vacsoratálcákat vagy nevelték a család gyermekeit. A háremben élő hölgyek biztonságára az eunuchok vigyáztak, akiket már gyermekkorukban kasztráltak. A fiatal lányokat kisgyerekkoruktól kezdve arra nevelték, hogyan legyenek feleségek és anyák. Magasabb rangú háremnők (kalfák és uszták) felügyeletével kellett tanulmányozniuk az iszlám vallást, a török kultúrát, az udvari etikettet. Emellett társalogni is tanultak, kézimunkázni, írni-olvasni, táncolni, hangszeren játszani.

Képzése végeztével az újoncból előbb ágyas, majd további tanulás után kalfa (szolgáló), illetve uszta (mester) lehetett. Ily módon e látszólag mozdulatlan társadalom esetenként szédítő karriereknek szolgálhatott színteréül: rabnőkből szultáni ágyas; az uralkodót fiúgyermekkel megajándékozó ágyasból a szultánt is hatalmában tartó, milliók sorsa felett döntő feleség válhatott.

A török matracgyártó Konfor cég matracaival megteremti az uralkodókhoz méltó kényelmet, legyen az lágy komfort vagy extra kemény.

Kínálatunkban megtalálható konfor matracok.