Biztonságos gyors fizetés

SimplePay, Paypal

Ingyenes Házhozszállítás

80 000,-Ft feletti vásárlás esetén

Egészségpénztár

Matracvásárlás egészségpénztárra

Megbízható Bolthálózat

Profi szaktanácsadás 2008 -óta

Alvászavar
Matrac Ász
Matrac Ász
2015.10.12 23:25
Horkolás : első fejezet

Horkolás : első fejezet

A horkolás oka a felső légutak szűkülete. ami ha folyamatos, akkor súlyos oxigén ellátottsági problémákat (apnoe), vérnyomás ingadozásokat, és szívritmusbeli és hormonális zavarokat okozhat. Az agy vérellátottsága egyértelműen csökkent, másnap ez okozza a jelentkező tünetek nagy hányadát.

A horkolás oka a felső légutak szűkülete, melynek hatására a belégzés során beáramló levegő a szűkületnél turbulenssé válik, és a légutak bizonyos részeit (pl. hangszálak) megrezegteti.

Fokozott szűkület azonban már folyamatos, súlyos, oxigén ellátottsági problémákat (apnoe), vérnyomás ingadozásokat, és szívritmusbeli és hormonális zavarokat okozhat. Az agy vérellátottsága egyértelműen csökkent, másnap ez okozza a jelentkező tünetek nagy hányadát.

A szűkületet okozhatja még például az orr-torok mandulák, a nyelvgyök megnagyobbodása, a túlsúly, megvastagodott zsírréteg a nyakon, a hormonális betegségek (pajzsmirigy) és változások. Nőknél a horkolást a stressz, a terhesség, a dohányzás, az alkohol és leggyakrabban a klimax okozza.

A légáramlás megszűnését ún. mikroébredés szakíthatja meg, általában ezt horkantás követi és egy kis időre megszűnik a horkolás. Egészen addig, míg újra mély alvásba nem merül az illető, újra elernyedt izom állapotba kerül a garat és környéke, majd folytatódik tovább a szűkület okozta horkolás, azaz a szervezet oxigénhiányos állapot elleni küzdelme. Ezek a mikro-ébredések önmagukban is okozhatják a másnapi fáradékonyságot.

Megfelelő párna kiválasztásával csökkenthető a horkolás kialakulásának veszélye: