Üzleteink Április 7-től újra nyitva vannak!
Tavaszi raktárkisöprés akció
Termékek ingyenes házhozszállítása Magyarország területén nyolcvanezer forint feletti vásárlás esetén
Nagy Lajos Király út 136 végkiárusítás Nagy Lajos Király út 136 végkiárusítás
Ágykeret cikkek
Matrac Ász
Matrac Ász
2015.04.14 23:13
Régi ágyneműtartós kárpitos ágyak felújítása

Régi ágyneműtartós kárpitos ágyak felújítása

Néha nincs lehetőség új ágykeret vásárlására, és a régi ágyat kell átalakítani, hogy a napjainkban kapható matracokat tudjunk használni. Ilyenkor érdemes átgondolni mik a lehetőségek.

Szeretném megtartani a régi kárpitos ágyamat...

Néha nincs lehetőség új ágykeret vásárlására, és a régi kárpitos ágyat kell átalakítani, hogy a napjainkban kapható matracokkal tudjunk használni. Sok esetben ez bonyolultabb mint gondolnánk. Gyakran az adott kárpitos ágyra jellemző egyedi kialakítás vagy egyedi méret okoz komoly fejtörést. Megmarad e az ágyneműtartó funkció? Rá lehet e tenni azt a matracot amit szeretnénk? Házilag is át lehet alakítani vagy szakembert kell hívni? Megéri egyáltalán átalakítani? Mekkora az átalakítás költsége? Ilyenkor érdemes már az elején átgondolni mik a lehetőségek...

A kárpitos ágykeret emelőszerkezetének megtartása :

Az ágyneműtartós ágyaknál általában a felső kárpitos részt kell eltávolítani úgy, hogy az alsó emelőkeret megmaradjon.
Az alsó emelőkeretet alkalmassá kell tenni az új matrac alátámasztására.

a. Lehet Fix bordasort rácsavarozni ügyelve arra, hogy a lécek közötti távolság lehetőleg ne legyen nagyobb 6-8 centiméternél. (főleg rugós matrac vásárlás esetén ajánljuk)

b. Az emelőkeretre farugós lamellákkal ellátott ágyrácsot erősítünk fel. (habmatracoknál, biomatracoknál javasolt)

A kárpitos ágy emelőszerkezetének eltávolítása :

Néha az ágykeret kialakítása, meghibásodása miatt nem lehet megtartani az emelőkeretet, így más megoldást kell találni.
Az emelőszerkezet eltávolítása után meg kell nézni hogy az ágykeret két oldalán van e tartóléc amire az ágyrácsot vagy bordázatot rá lehet tenni.
Ha nincs, akkor szakember segítségével érdemes beszereltetni. Ez gyakorlatilag két darab 3 x 3 x 190 cm -es léc amit az ágyoldalra kell felerősíteni, úgy hogy az ágyrácsnak és a matracnak legyen helye belesüllyedni az ágykeret oldalába.

Ágyoldal felől kihúzható ágyneműtartók hatékony kihasználásához ajánljuk az oldalra nyílós gázteleszkópos ágyrácsunkat, aminek deréktájékon keménysége állítható.

Praktikus segítség akár a napi szintű használathoz, hiszen az ágyneműtartó tartalmához egy mozdulattal hozzáférünk, ugyanakkor lecsukott állapotában az ágyrács kiegészítheti, magasabb szintre fokozhatja a fekhelyünk kényelmét.