Biztonságos gyors fizetés

SimplePay, Paypal

Ingyenes Házhozszállítás

80 000,-Ft feletti vásárlás esetén

Egészségpénztár

Matracvásárlás egészségpénztárra

Megbízható Bolthálózat

Profi szaktanácsadás 2008 -óta

Ágykeret cikkek
Matrac Ász
Matrac Ász
2015.04.14 23:13
Régi ágyneműtartós kárpitos ágyak felújítása

Régi ágyneműtartós kárpitos ágyak felújítása

Néha nincs lehetőség új ágykeret vásárlására, és a régi ágyat kell átalakítani, hogy a napjainkban kapható matracokat tudjunk használni. Ilyenkor érdemes átgondolni mik a lehetőségek.

Szeretném megtartani a régi kárpitos ágyamat...

Néha nincs lehetőség új ágykeret vásárlására, és a régi kárpitos ágyat kell átalakítani, hogy a napjainkban kapható matracokkal tudjunk használni. Sok esetben ez bonyolultabb mint gondolnánk. Gyakran az adott kárpitos ágyra jellemző egyedi kialakítás vagy egyedi méret okoz komoly fejtörést. Megmarad e az ágyneműtartó funkció? Rá lehet e tenni azt a matracot amit szeretnénk? Házilag is át lehet alakítani vagy szakembert kell hívni? Megéri egyáltalán átalakítani? Mekkora az átalakítás költsége? Ilyenkor érdemes már az elején átgondolni mik a lehetőségek...

A kárpitos ágykeret emelőszerkezetének megtartása :

Az ágyneműtartós ágyaknál általában a felső kárpitos részt kell eltávolítani úgy, hogy az alsó emelőkeret megmaradjon.
Az alsó emelőkeretet alkalmassá kell tenni az új matrac alátámasztására.

a. Lehet Fix bordasort rácsavarozni ügyelve arra, hogy a lécek közötti távolság lehetőleg ne legyen nagyobb 6-8 centiméternél. (főleg rugós matrac vásárlás esetén ajánljuk)

b. Az emelőkeretre farugós lamellákkal ellátott ágyrácsot erősítünk fel. (habmatracoknál, biomatracoknál javasolt)

A kárpitos ágy emelőszerkezetének eltávolítása :

Néha az ágykeret kialakítása, meghibásodása miatt nem lehet megtartani az emelőkeretet, így más megoldást kell találni.
Az emelőszerkezet eltávolítása után meg kell nézni hogy az ágykeret két oldalán van e tartóléc amire az ágyrácsot vagy bordázatot rá lehet tenni.
Ha nincs, akkor szakember segítségével érdemes beszereltetni. Ez gyakorlatilag két darab 3 x 3 x 190 cm -es léc amit az ágyoldalra kell felerősíteni, úgy hogy az ágyrácsnak és a matracnak legyen helye belesüllyedni az ágykeret oldalába.

Ágyoldal felől kihúzható ágyneműtartók hatékony kihasználásához ajánljuk az oldalra nyílós gázteleszkópos ágyrácsunkat, aminek deréktájékon keménysége állítható.

Praktikus segítség akár a napi szintű használathoz, hiszen az ágyneműtartó tartalmához egy mozdulattal hozzáférünk, ugyanakkor lecsukott állapotában az ágyrács kiegészítheti, magasabb szintre fokozhatja a fekhelyünk kényelmét.