Biztonságos gyors fizetés

SimplePay, Paypal

Ingyenes Házhozszállítás

80 000,-Ft feletti vásárlás esetén

Egészségpénztár

Matracvásárlás egészségpénztárra

Megbízható Bolthálózat

Profi szaktanácsadás 2008 -óta

További érdekes bejegyzések
Matrac Ász
Matrac Ász
2015.09.30 23:21
A csigáknak nincs szükségük rendszeres alvásra

A csigáknak nincs szükségük rendszeres alvásra

A csigáknak az állatok többségével ellentétben nincs szükségük rendszeres alvásra. Az alvás fontos szerepet játszik számos élettani folyamatban, így az emlék rögzülésében, ám a puhatestűek életmódja nem igényel túl nagy "mentális" erőfeszítést

A fény vagy annak a hiánya semmilyen befolyással nem bír a puhatestűek alvásciklusára.

A csigák esetében nem lehet beszélni a cirkadián ritmusról (24 órás alvásciklusról), egyes egyedeiknél ugyanis egy-egy "nap" 48 vagy akár 72 órából is állhat. Ennek keretében 13-15 óra alatt hét alvási periódusuk volt, majd 30 órányi szakadatlan aktivitás következett, ráadásul a kimaradt alvást sem kellett pótolniuk.

A csigáknak az állatok többségével ellentétben nincs szükségük rendszeres alvásra. Az alvás fontos szerepet játszik számos élettani folyamatban, így az emlék rögzülésében, ám a puhatestűek életmódja nem igényel túl nagy "mentális" erőfeszítést, így szabályozniuk sem kell túlzottan az alvásukat. Ugyanakkor az olyan egyszerű teremtményekkel végzett vizsgálatok, mint amilyenek a csigák, segítenek megérteni az alvás sejtszintű folyamatait.