Üzleteink Április 7-től újra nyitva vannak!
Tavaszi raktárkisöprés akció
Termékek ingyenes házhozszállítása Magyarország területén nyolcvanezer forint feletti vásárlás esetén
Nagy Lajos Király út 136 végkiárusítás Nagy Lajos Király út 136 végkiárusítás
Egészséges alvás
Matrac Ász
Matrac Ász
2016.07.18 23:35
Szatén szövéssel készült ágyneműhuzatok

Szatén szövéssel készült ágyneműhuzatok

A szatén szövéssel készült ágyneműhuzatok általában a legfinomabb tapintású minőségi termékek közé tartoznak. Sokan nem tudják, hogy a szatén szó a szövés típusát jelenti és nem az alapanyagot

A szatén szövéssel készült ágyneműhuzatok általában a legfinomabb tapintású minőségi termékek közé tartoznak. Sokan nem tudják, hogy a szatén szó a szövés típusát jelenti és nem az alapanyagot. Így ha gyenge minőségű alapanyagból, műszál felhasználásával készítik a szövetet, akkor eredményezhet csúszós, kellemetlen tapintású anyagot. Sajnos korábban sok alacsony minőségű, műszálas termék jelent meg a piacon, amelyet "szaténként" árusítottak, így sokak számára ez a fogalom még mindig egyenlő a "csúszóssal".
Valójában az igazi szatén a legfinomabb szövésű, hűvös tapintású anyag, amelynek áldásos hatásait igazán a nyári kánikulában érezhetjük.

A pamut-szatén szövetek egyik legnemesebb változata a mako-szatén. Ennek az anyagnak az alapja a mako pamutszál, mely a világ leghosszabb és legvékonyabb pamutszál fajtája, amit csak az egyiptomi klíma alatt tudnak termelni. A természetes anyagnak köszönhetően bőrbarát és antisztatikus tulajdonságokkal rendelkezik. A kezelhetőség és tisztíthatóság területén is kiváló. Többszöri mosás alkalmával is megtartja formáját és szárítógépben is szárítható.