Biztonságos gyors fizetés

SimplePay, Paypal

Ingyenes Házhozszállítás

80 000,-Ft feletti vásárlás esetén

Egészségpénztár

Matracvásárlás egészségpénztárra

Megbízható Bolthálózat

Profi szaktanácsadás 2008 -óta

Egészséges alvás
Matrac Ász
Matrac Ász
2016.07.18 23:38
Praktikák álmatlanság ellen

Praktikák álmatlanság ellen

Mindannyiunk életében akadhatnak időszakok, amikor nem sikerül egykönnyen álomba merülni. Mielőtt azonnal orvoshoz fordulnánk, vagy gyógyszerhez nyúlnánk, érdemes néhány praktikát és természetesebb alternatívát bevetni.

Mindannyiunk életében akadhatnak időszakok, amikor nem sikerül egykönnyen álomba merülni. Vizsgaidőszak, magánéleti, munkahelyi problémák, miegymás... mielőtt azonnal orvoshoz fordulnánk, vagy gyógyszerhez nyúlnánk, érdemes néhány praktikát és természetesebb alternatívát bevetni. Apró dolgokról van szó: lehetőleg igyekezzünk rendszert vinni a mindennapjainkba, és nagyjából minden nap ugyanabban az időpontban lefeküdni.

Ez a legalapvetőbb, és egyben leghatékonyabb dolog, a testünk mindig meghálálja a rendszerességet. Értelemszerűen koffeint, vagy más stimulánst a késő délutáni órákban már nem célszerű fogyasztanunk, hiszen ezek komolyan megzavarhatják az egyes fázisokat.

Az sem hülyeség, ha nem hordjuk a munkát laptopostul az ágyba, és nem végzünk olyan tevékenységeket az alvóhelyünkön, ami fokozott mentális aktivitást igényelne: a tudatalattinkban az ágy egy idő után nem a pihenésünk helye, hanem a "kényelmesen mindent csinálunk"-dolgok helye lesz. Kifejezetten altató jelleggel ne piáljunk, ezt már korábban kitárgyaltuk; este pedig egy jó forró fürdőtől/tusolástól könnyedén elpilledhetünk, ez kellőképpen el tudja álmosítani az embert az esti órákban.