Üzleteink Április 7-től újra nyitva vannak!
Tavaszi raktárkisöprés akció
Termékek ingyenes házhozszállítása Magyarország területén nyolcvanezer forint feletti vásárlás esetén
Nagy Lajos Király út 136 végkiárusítás Nagy Lajos Király út 136 végkiárusítás
Egészséges alvás
Matrac Ász
Matrac Ász
2015.09.26 23:20
Aludni kell a megfelelő fizikumért!

Aludni kell a megfelelő fizikumért!

Több kutatás is alátámasztja, hogy az alváshiány képes bizonyos metabolikus és hormonális változásokat előidézni a szervezetben, ezek leggyakoribb tünete az étvágy növekedése, a szénhidrátos ételek utáni sóvárgás.

Aludni kell a megfelelő fizikumért!

Több kutatás is alátámasztja, hogy az alváshiány képes bizonyos metabolikus és hormonális változásokat előidézni a szervezetben, ezek leggyakoribb tünete az étvágy növekedése, a szénhidrátos ételek utáni sóvárgás. Ez semmi más, mint egy ösztönös reakció a szervezetünk részéről a túlélésre: fáradt vagy? Akkor energiaforrásra van szükség, hogy túléld az adott helyzetet. Ilyen egyszerűen működünk.

Ha a diétádat maximálisan csúcsra szeretnéd járatni, figyelj az alvásra! Egyesek simán eldöcögnek 5-6 órával, másoknak minimum 9 óra alvásra van szüksége, hogy kipihenje magát, de általánosságban elmondhatjuk, hogy 7-8 óra alvás a legtöbb ember számára ideálisnak mondható. Mindig törekedj arra, hogy az igényednek megfelelő óraszámot az ágyban töltsd alvással, és meglátod: nem csak a fejed lesz tisztább, hanem amellett, hogy energikusabb leszel, a diétád is sokkal hatásosabban fog pörögni!