Üzleteink Április 7-től újra nyitva vannak!
Tavaszi raktárkisöprés akció
Termékek ingyenes házhozszállítása Magyarország területén nyolcvanezer forint feletti vásárlás esetén
Nagy Lajos Király út 136 végkiárusítás Nagy Lajos Király út 136 végkiárusítás
Egészséges alvás
Matrac Ász
Matrac Ász
2015.09.14 23:18
A hasonalvás egészségtelen?

A hasonalvás egészségtelen?

Az alvásra fordított idő mellett annak is érdemes nagyobb figyelmet szentelned, hogy milyen pózban teszed, hiszen az egészséged múlhat rajta.

Elvileg életed körülbelül harmadát töltöd alvással, amely nélkülözhetetlen a szervezet megfelelő regenerálódáshoz.

Épp ezért az alvásra fordított idő mellett annak is érdemes nagyobb figyelmet szentelned, hogy milyen pózban teszed, hiszen az egészséged múlhat rajta.

Az alvási pozíció megválasztásakor lényeges szempont, hogy a testhelyzet ne terhelje a gerincet, és a vérkeringést se akadályozza.

A hason fekvés sajnos egyik kritériumnak sem tesz eleget. Egyfelől ilyenkor a zsigeri szervekre terhelődik a testsúlyod, az anyagcsere-folyamatok lelassulhatnak, hiszen romlik a terület vérellátottsága.

Másfelől a hason fekvés megterheli a gerinc nyaki szakaszát, és az ágyéki homorulatnak sem tesz jót. Nem véletlen, ha megrögzött hasonfekvőként nyak- vagy derékfájással ébredsz reggelente.

Amennyiben mindennek ellenére ez azt alvási pozíciót érzed pihentetőnek, semmiképpen ne használj nagypárnát - sőt, lehetőség szerint kicsit se -, hiszen ezzel tovább növeled a nyaki gerincre mért terhelést.