Üzleteink Április 7-től újra nyitva vannak!
Tavaszi raktárkisöprés akció
Termékek ingyenes házhozszállítása Magyarország területén nyolcvanezer forint feletti vásárlás esetén
Nagy Lajos Király út 136 végkiárusítás Nagy Lajos Király út 136 végkiárusítás
Alvászavar
Matrac Ász
Matrac Ász
2015.02.11 23:04
A modern életvitel hátrányai

A modern életvitel hátrányai

A modern életvitel (számítógép előtt görnyedés, hosszas ülőmunka, hanyag testtartás) miatt a zsugorodott, túlerőltetett izmokat tehermentesíteni kell, hogy az egészséges nyaki lordózis létrejöjjön.

A modern életvitel (számítógép előtt görnyedés, hosszas ülőmunka, hanyag testtartás) miatt a zsugorodott, túlerőltetett izmokat tehermentesíteni kell, hogy az egészséges nyaki lordózis létrejöjjön. Ennek a kulcsa a felkarcsont állása. Ki lehet próbálni: ha kihúzzuk magunkat, és hátul összezárjuk a lapockánkat, akkor a fejünk automatikusan hátrébb húzódik, a lordózis kirajzolódik, a hátsó nyakizmok túlmunkája csökken. Szinte mindig megfigyelem, hogy az érdeklődőimnél szemből nézve a kézfej élét vagy a kézfej hátát látom-e. Ebből az állásból már lehet következtetni, hogy előrerotálódott-e a váll a természetes síkjából, problémás lehet-e a vállrész. ( Otthon tükör előtt szintén leellenőrizhető )

Ezért fontos, hogy a felkar kiforgatásáért felelősek izmok, a lapockazárók és a rotátor köpeny nevű izomcsoport kirotáló rostjai tehermentesítve legyenek egy jó matracon.