Biztonságos gyors fizetés

SimplePay, Paypal

Ingyenes Házhozszállítás

80 000,-Ft feletti vásárlás esetén

Egészségpénztár

Matracvásárlás egészségpénztárra

Megbízható Bolthálózat

Profi szaktanácsadás 2008 -óta

Alvászavar
Matrac Ász
Matrac Ász
2015.02.11 23:04
A modern életvitel hátrányai

A modern életvitel hátrányai

A modern életvitel (számítógép előtt görnyedés, hosszas ülőmunka, hanyag testtartás) miatt a zsugorodott, túlerőltetett izmokat tehermentesíteni kell, hogy az egészséges nyaki lordózis létrejöjjön.

A modern életvitel (számítógép előtt görnyedés, hosszas ülőmunka, hanyag testtartás) miatt a zsugorodott, túlerőltetett izmokat tehermentesíteni kell, hogy az egészséges nyaki lordózis létrejöjjön. Ennek a kulcsa a felkarcsont állása. Ki lehet próbálni: ha kihúzzuk magunkat, és hátul összezárjuk a lapockánkat, akkor a fejünk automatikusan hátrébb húzódik, a lordózis kirajzolódik, a hátsó nyakizmok túlmunkája csökken. Szinte mindig megfigyelem, hogy az érdeklődőimnél szemből nézve a kézfej élét vagy a kézfej hátát látom-e. Ebből az állásból már lehet következtetni, hogy előrerotálódott-e a váll a természetes síkjából, problémás lehet-e a vállrész. ( Otthon tükör előtt szintén leellenőrizhető )

Ezért fontos, hogy a felkar kiforgatásáért felelősek izmok, a lapockazárók és a rotátor köpeny nevű izomcsoport kirotáló rostjai tehermentesítve legyenek egy jó matracon.